Firea, probleme în instanță din cauza jefuirii bugetului Bucureștiului. Consilier general: "Am depus la Tribunalul București acțiunea de suspendare pentru hotărârile de confirmare a înființării companiilor municipale"


Firea, probleme în instanță din cauza jefuirii bugetului Bucureștiului. Consilier general: "Am depus la Tribunalul București acțiunea de suspendare pentru hotărârile de confirmare a înființării companiilor municipale"

Ana Ciceală, consiliera generală din cadrul Primăriei Capitalei, încearcă să-i pună bețe în roate primarului Bucureștiului, Gabriela Firea, privind jefuirea bugetului Primăriei prin companiile municipale. 

Concret, USR-ista a publicat documentul prin care arată că a depus la Tribunalul București acțiunea de suspendare pentru hotărârile de confirmare a înființării companiilor municipale.

Totodată, Ana Ciceală a precizat că este angrenată în 23 de procese prin care se cere dizolvarea, la Registrul Comerțului, a acestor companii care parazitează bugetul Capitalei. Mai mult, USR-ista a atras atenția că "aceste companii, prin care FIREA sifonează în prezent 800 milioane euro din banii bucureștenilor, au cheltuit deja cel puțin 100 milioane de euro, o bună parte din ei ilegal".

Redăm mesajul Anei Ciceală:

"Ieri am depus la Tribunalul București acțiunea de suspendare pentru hotărârile de confirmare a înființării companiilor municipale, trecute de Firea acum 2 săptămâni prin Consiliul General. Le mulțumesc avocatei Oana Anghel și lui Andrei-Vlad Rizea pentru munca dedicată și excelentă pentru USR București. Datorită lor am reușit să inițiem procesul imediat după publicarea acum câteva zile a noilor decizii ilegale ale primarului zero barat.

-Firea crede că beneficiază de Ordonanța Sifon dată de Dăncilă și că poate ”intra în legalitate” cu cele 20 de companii sifonatoare cu acest tertip. Nu renunță la risipirea iresponsabilă a banilor noștri prin companiile municipale ilegale.

-Ideea ”confirmării” unor hotărâri de Consiliu pe care instanța le-a declarat ilegale este greșită nu doar juridic, ci și moral. Ar însemna că ilegalitățile pot fi tolerate atâta vreme cât nu sunt descoperite. Iar când sunt descoperite este suficientă ”confirmarea” lor retroactivă, fără ca cei vinovați să plătească și fără ca deciziile instanței să fie puse efectiv în aplicare. Nu se poate acoperi o ilegalitate cu altă ilegalitate!
Aceste companii, prin care FIREA sifonează în prezent 800 milioane euro din banii bucureștenilor, au cheltuit deja cel puțin 100 milioane de euro, o bună parte din ei ilegal.

- Vă promit că voi lupta în continuare împreună cu avocații USR pentru ca aceste companii să fie dizolvate, așa cum spune legea. Oricât de mult își dorește Gabriela Firea să nu vină cu bani de acasă pentru acest experiment ”administrativ” pe care îl face pentru propriul interes, de doi ani de zile.

Duc în prezent 23 de procese prin care cerem să se dizolve la final, la Registrul Comerțului, aceste companii care jefuiesc la propriu bugetul Bucureștiului. Sunt convinsă că dreptatea și justiția își vor spune cuvântul pe această temă", a transmis Ana Ciceală.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.