Gabriela Firea, vizată de o plângere penală: "Delapidare! Folosirea banului public pentru servicii către PSD!"


Gabriela Firea, vizată de o plângere penală: "Delapidare! Folosirea banului public pentru servicii către PSD!"

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș și actual candidat pentru Primăria București din partea PLUS, a anunțat vineri că va pune o plângere penală împotriva Companiei Municipale de Iluminat Public București după ce mai mulți angajați ai serviciului au montat bannere cu PSD

Pe 19 aprilie 2019, eram noaptea în Piața Rosetti și am vazut că Compania Municipală de Iluminat Public București ajutau la montarea unor bannere de la PSD. Am publicat această fotografie pe 19 aprilie 2019, pe pagina mea de Facebook (...). Am fost dat în judecată și mi s-a spus că exista un contract, dar în cadrul procesului au prezentat alte contracte, cu alte partide. Asta înseamnă delapidare, adică folosirea banului public pentru servicii către Partidul Social Democrat. Compania nu putea factura către partid, dar pe 19 aprilie, noaptea, au prestat servicii pentru PSD”, a anunțat Vlad Voiculescu într-o conferință de presă, potrivit Mediafax.

Candidatul a declarat că va depune o plângere penală pentru a afla ”cine le-a spus să facă asta” angajaților companiei: 

Mă aștept ca dânșii să spună în justiție cine le-a spus să facă asta. (...) Compania municipală a prestat un serviciu pentru PSD”, a mai spus candidatul PLUS la Primăria Capitalei.

Practica de  a monta bannere cu iz electoral pare din ce în ce mai răspândită printre filialele PSD din teritoriu, colegii Gabrielei Firea de la Piatra Neamț făcând ceva asemănător (citiți mai multe detalii AICI).

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.