Fiul cel mare al lui Ion Rațiu despre PNȚCD care susține PSD în alegeri: „Este de necrezut! Sunt încă șocat”


Fiul cel mare al lui Ion Rațiu despre PNȚCD care susține PSD în alegeri: „Este de necrezut! Sunt încă șocat”

Într-un scurt, dar percutant interviu pentru RFI, Indrei Rațiu, fiul cel mare al lui Ion Rațiu, s-a arătat indignat de vestea că PNȚCD susține PSD la europarlamentare, apreciind că în România există riscul în acest moment să se revină la partidul unic.

”Este aproape de necrezut că partidul dr. Ioan Rațiu, a lui Iuliu Maniu, a lui Corneliu Coposu, a lui Ion Rațiu, să fie reprezentat, astăzi, asta spune domnul Dragnea, dacă nu mă înșel, de partidul pesedist, adică comunist. Am ajuns într-o lume în care, din nou, vedem un partid unic pentru România. Asta înseamnă că noi nu am învățat nimic, deschidem poarta la o politică cu un singur partid și câțiva sateliți, un stat care va fi paria, în afară de Putin și oamenii lui. Suntem în mare, mare pericol! (...) N-am văzut, n-am auzit din partea lui Pavelescu nimic care sugerează că el reprezintă penețiștii din toată țara. Vorbele lui, anunțurile lui nu sunt din aceeași familie cu penețiștii pe care i-am cunoscut încă din copilăria mea, prin tatăl meu, mai târziu prin Corneliu Coposu, înainte prin Iuliu Maniu. Este o altă planetă între acești luptători pentru libertate și domnul Pavelescu. Nu știu care este, exact, rolul lui, dar mă tem că rolul lui este de a duce domnului Dragnea ce rămâne din partidul lui pe un platou. Este de necrezut! Sunt încă șocat”, a precizat Indrei Rațiu pentru RFI.

RFI precizează că Indrei Rațiu a făcut aceste declarații atât în numele său, cât și al fratelui său, Nicoae Rațiu, care locuiește la Londra, unde coordonează, printre altele. activitățile Centrului Cultural Român de acolo.

Născut la 12 iulie 1946, la Londra, Indrei Raţiu a studiat la Bryanston School şi St John’s College, Cambridge, unde a obţinut un masterat în limbi moderne. Este pedagog, fost jurnalist al BBC, Rediffusion şi London Evening Standard, implicat în lansarea noului program international de dezvoltare executivă al INSEAD. Fost consultant de dezvoltare managerială pentru IBM, Schlumberger, BP, ICI şi Banca Mondială, Indrei este membru fondator a ICM – InterCultural Management Associates (Paris), al Fundaţiei Pro Patrimonio, al Asociaţiei Transilvania Fest şi al Centrului Raţiu pentru Democraţie (Turda, România).

Actualul preşedintele PNŢCD (zis și președintele cu ștampila), Aurelian Pavelescu, şi preşedintele Partidului Ecologist Român, Dănuţ Pop, au semnat, joi, un protocol de susţinere a Partidului Social Democrat pentru alegerile europarlamentare, transmite Agerpres.

 În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PSD, Liviu Dragnea, aflat alături de Pavelescu şi Pop, a declarat că a purtat în ultimele zile mai multe discuţii cu cei doi politicieni. El a menţionat că fiecare dintre cele două formaţiuni a reuşit să strângă peste 200.000 de semnături în vederea participării la scrutin, dar cele două partide au decis să nu depună liste şi să susţină PSD.

Aurelian Pavelescu a spus că pe listele PSD se regăseşte şi Chris Terheş, propus de PNŢCD, pentru că provine dintr-o veche familie de ţărănişti.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.