Florea de la 5, probabil cel mai risipitor edil din România. După ce a dat sute de mii de euro pe un eveniment la care i s-au adus elogii, pesedistul a oferit pixuri de lux pe post de pomană electorală


Florea de la 5, probabil cel mai risipitor edil din România. După ce a dat sute de mii de euro pe un eveniment la care i s-au adus elogii, pesedistul a oferit pixuri de lux pe post de pomană electorală

Primarul risipitor al Sectorului 5, pesedistul Daniel Florea, le-a oferit pomană electorală, la începutul anului, profesorilor din unitățile de învățământ care se află sub autoritatea Primăriei, conform unei investigații Recorder. Sub autoritatea Primăriei Sectorului 5 se află 72 de unități de învățământ. 

Concret, profesorii au primit pixuri Montegrappa care au un preț de cel puțin 130 de euro fiecare. Cadrele didactice consideră inutile respectivele pixuri, o profesoară povestind sub anonimat că atunci când profesorii primeau pixurile de lux, caloriferele din școli erau reci. 

"Au fost niște bani aruncați inutil. Nu mi se pare util un pix de 700 de lei. Și oricum a picat foarte prost, pentru că noi, în zilele alea când au venit cadourile, n-am avut căldură! Erau caloriferele bocnă și noi primeam pixuri de lux”, a spus profesoara. 

Apetența edilului pesedist Daniel Florea pentru risipirea banilor publici este de notorietate. Florea a cheltuit în 2018 nici mai mult nici mai puțin de 700 de mii de euro pe evenimentul "Zilele Sectorului 5". Din cei 700 de mii de euro, cântărețul Dan Bittman a beneficiat împreună cu trupa sa de 22 de mii de euro, bani pe care i-a primit pentru a a-l slăvi pe primarul pesedist. Amintim că Daniel Florea a fost co-protagonist al unui scandal cu acoperire naţională, după ce, la un concert al Primăriei, Dan Bittman de la Holograf i-a adus un elogiu, chiar pe scenă. "Domnule primar, dar văd că merge bine treaba aici, în sectorul 5. Extraordinar, toată lumea e fericită". (citiți AICI ancheta Libertatea)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.