Florin Cîțu ne ridică moralul: „economia va ieși mult mai bine decât ne așteptam din această criză. Vom avea o revenire economică puternică!”


Florin Cîțu ne ridică moralul: „economia va ieși mult mai bine decât ne așteptam din această criză. Vom avea o revenire economică puternică!”

Potrivit ministrului de Finanțe, impactul crizei sanitare produse de pandemia de coronavirus asupra economiei românești este mai mic decât în alte țări europene. România va ieși mai bine din această criză decât se prevedea, deoarece multe companii și-au adaptat producția, iar multe dintre acestea ar fi chiar cu impozitele la zi, mai precizează Florin Cîțu.

„Economia va ieși mult mai bine decât ne așteptam din această criză. Știu că am spus că au scăzut încasările, dar acum companiile au revenit, plătesc la timp și estimez că în aprilie vom încheia mai bine decât credeam. 90% dintre companiile românești sunt IMM-uri, s-au descurcat să-și facă reconversie, au răspuns imediat la apelul nostru, s-au pliat pe situația de față și au început să producă ventilatoare, materiale sanitare și ce a mai fost nevoie. Veți vedea, eu am încredere că după ce ieșim din această criză vom avea o economie mult mai bună”, a precizat Cîțu, în cadrul unei intervenții la Digi24.

Ministrul Finanțelor a mai adăugat că principalul obiectiv al statului a fost acela de a asigura sănătatea românilor, dar că o dată ce se va depăși vârful epidemiei și se vor relaxa măsurile de izolare socială, vor fi puse în mișcare instrumentele necesare pentru relansarea economiei:

„Să știți că am avut astăzi o întâlnire și cu reprezentanții BERD și cam toți cei cu care am discutat sunt optimiști și se arată încrezători că vom avea o revenire economică puternică.  După ce va trece vârful acestei crize, ne vom putea concentra pe economie și vă asigur că avem instrumentele necesare pentru a o relansa. Am mai spus-o, principalul obiectiv pentru noi a fost să menținem sănătatea românilor, iar al doilea obiectiv să menținem capacitatea de producție a companiilor. Dacă ne-am îndeplinit aceste două obiective, vom reuși să trecem și de criza economică. Avem instrumentele necesare, știm cum să o facem. Nu este prima oară când economia se confruntă cu o criză, toate țările au mai trecut prin astfel de situații, de aceea spun că avem instrumente și că ne vom descurca să ieșim bine”, a mai spus Cîțu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.