Florin Cîțu prezintă lista de măsuri pe care o guvernare liberală le-ar implementa


Florin Cîțu prezintă lista de măsuri pe care o guvernare liberală le-ar implementa

Senatorul PNL, Florin Cîțu a răbufnit, pe Facebook, la adresa PSD după ce aceștia au comentat pe marginea planului de guvernare al PNL. Florin Cîțu a afirmat despre PSD că sunt „comuniști” și au „tupeu” după ce au tras în jos toată economia României în ultimii doi ani. 

PSD-istii si ALDE-istii care au distrus economia cu taxarea tuturor sectoarelor prin OUG 114, supraacciza la combustibil, suprataxarea contractelor parttime, au interzis UBER, Bolt si Clever, inflatie galopanta, dobanzi la cer, interventii directe in economie, nationalizarea de facto a sistemului privat de pensii si multe multe altele”, a spus Florin Cîțu.

Totodată, senatorul susține că „discutia despre viitorul economic al Romaniei o vom avea NOI cu cei din sectorul privat. Comunistii de la PSD si ALDE (comunistii in general) nu au ce cauta. Mai ales dupa ce au distrus economia in ultimii 2 ani si jumatate”. 

Florin Cîțu expune într-o postare anterioară, pe Facebook, câteva lucruri concrete pe care Partidul Național Liberal vrea să le pună în aplicare într-o guvernare liberală.

Printre acele lucruri se numără reducerea numărului de ministere la 15, demiterea conducătorilor de instituții ale statului care au făcut abuz în serviciu și au acționat politic, cât și reducerea taxelor pe forța de muncă. 

De altfel, Florin Cîțu subliniază că PNL își propune să elimine pensiile speciale, supraacciza cobustibilului și suprataxele din comunicații, economie, energie, dar imunitatea parlamentară

Ce tupeu pe comunistii astia de la PSD si ALDE!

Sa clarificam cateva lucruri.

PSD-istii si ALDE-istii care au distrus economia cu taxarea tuturor sectoarelor prin OUG 114, supraacciza la combustibil, suprataxarea contractelor parttime, au interzis UBER, Bolt si Clever, inflatie galopanta, dobanzi la cer, interventii directe in economie, nationalizarea de facto a sistemului privat de pensii si multe multe altele. NU au niciun drept sa vina acum sa comenteze.

ANIS stie foarte bine cat m-am luptat in comisia de buget finante atunci cand s-au transferat contributiile ca salariile din IT sa fie cat mai putin afectate. Atunci si PSD-istii si ALDE-istii sustineau eliminarea deductibilitatii. Au eliminata-o si dupa aceea au corectat -o printr-o alta ordonanta. Dar ANIS avea un partener de discutie in mine si in colegii mei. Si va avea mereu.

Asa ca voi, cei care ati asasinat aceasta economie,comunistilor, nu aveti dreptul sa vorbiti acum.

In masurile pe care le-am prezentat ieri am spus clar ca REDUCEM povara fiscala pentru forta de munca in Romania. PENTRU TOTI si nu doar pentru o categorie.

DAR in acelasi timp trebuie sa ne hotaram. Vrem sa avem doua tipuri de cetateni in Romania?

Unii care beneficiaza de pensii speciale si altii nu?

Unii care beneficiaza de subventii si altii nu?

Unii sa fie lasati sa exporte si altii nu, in functie de cum vor unii politicienii si ce interes au ei?

Unii sa fie lasati sa importe si altii nu, in funcie de cum vor unii politicieni si ce interese au ei?

Unii care beneficiaza de deductibilitati si altii nu? (unii care circula gratuit cu trenul si altii nu? 

In ceea ce priveste propunerile PNL nu vor duce la scaderea veniturilor. Niciodata. Va garantez!

Din contra. Chiar si in cazul in care toti platim aceleasi impozite si contributii, ele urmeaza sa fie MAI MICI.

Acesta este contextul in care discutam- taxe mai mici si mai putine pentru TOTI romanii. TOTI platim aceleasi taxe si contributii dar MAI MICI ca acum.

De doi ani si jumatate ma cert cu PSD si ALDE. De doi ani si jumatate ma injura pentru ca apar sectorul privat. Pentru mine, antreprenori sunt adevaratii eroi din economie.

Discutia despre viitorul economic al Romaniei o vom avea NOI cu cei din sectorul privat. Comunistii de la PSD si ALDE (comunistii in general) nu au ce cauta. Mai ales dupa ce au distrus economia in ultimii 2 ani si jumatate”, a scris Florin Cîțu.

Postarea anterioară revoltei reprezintă planul de guvernare al PNL. 

Redăm postarea anterioară mai jos.

#RomaniaLiberala- cateva lucruri concrete pe care le va face guvernarea liberala.

Un guvern liberal are doar 15 ministere!

Demiterea conducerilor tuturor institutiilor de stat care prin puterea statutului lor ar fi trebuit sa nu actioneze politic in economie- de ex. ASF, ANAF, CC, CNSP etc.

Reducerea taxelor pe forta de munca - forta de munca este suprataxata in guvernarile PSD si PSD +ALDE. Taxarea echitabila a factorilor de productie.

Introducerea principiului 85/15 = angajatii din sectorul bugetar nu pot sa reprezinte mai mult de 15% din totalul angajatilor din economie!!!

Eliminare pensii speciale

Eliminarea supraaccizei combustibil

Eliminare suprataxare contracte part time

Eliminarea taxei pe stalp II

Eliminarea TVA defalcat

Eliminare suprataxare sector energie

Eliminarea restrictiilor care fac imposibila determinarea preturilor de piata, in sectorul energie.

Eliminare suprataxare sector comunicatii

Eliminare suprataxare sistem financiar-bancar

Eliminarea restrictiilor care fac imposibila determinarea preturilor de piata, in sectorul financiar-bancar.

Eliminare suprataxare utilitati publice

Eliminarea cerintei care impune cresterea capitalului social pentru administratorii pilonului II de pensii

Eliminare impozitare pe cifra de afaceri.

Eliminarea conditiilor impuse de ANAF companiilor care cer sa devina platitor de TVA. Companiile devin platitor de TVA IMEDIAT pe baza unei cereri simple.

Eliminare taxe, comisioane pentru eliberarea de documente oficiale (inclusiv CI, pasapoarte, carnet de conducere etc) cetatenilor romani in tara si in strainatate.

Eliminarea, pentru o perioada de 5 ani, a tuturor restrictiilor la importul de forta de munca calificata si necalificata.

Eliminarea restrictiilor la importul de tehnologie din UE, UK si SUA, in special in domeniile sanatate si educatie.

Inghetarea tuturor programelor de subventii (de la buget) si ajutor de stat pana la finalizarea unei analize care sa arate daca banii cheltuiti de la buget au randament pozitiv in economie. Raman acele programe care arata ca banii investiti de la buget nu sunt irositi.

Eliminarea subventiilor pentru domeniile unde exista fonduri UE nerambursabile.

In primele 6 luni dupa guvernare:

- fara imunitate pentru parlamentari in cazul faptelor penale

- retrocedarea proprietatilor furate de comunisti, proprietarii care au peste 65 de ani au prioritate. Proprietatea este garantata in guvernarea liberala, fara niciun fel de alte conditii care diminueaza dreptul la proprietate.

-returnarea TVA in 24 de ore.

- romanii nu trebuie sa mai plimbe documente intre companiile de stat astunci cand informatiile pe care le cere o institutie de stat exista in baza de date a altei institutii de stat.

- legea falimentului personal si legea insolventei intr-un singur act legislativ FUNCTIONAL!

- eliminare bariere intrare pe piata financiar-bancara

- maxim 5 autorizatii necesare unei companii pentru a incepe activitatea in Romania. Dupa 30 de zile companiile se considera autorizate automat si incep sa functioneze.

-retragerea Romaniei din actionariatul bancilor lui Putin si a celor care sunt acuzate se spionaj de partenerii nostri strategici - Romania nu va mai juca rolul de cal Troian pentru Rusia si China.

- niciun contract de stat cu companii acuzate de spionaj de partenerii nostri strategici.

- o analiza a profitabilitatii companiilor de stat. Trebuie sa eliminam risipa banului public. Astazi companiile de stat au datorii de 90 de miliarde de lei.

In final, ma astept ca europarlamentarii PNL sa lupte la Bruxelles pentru eliminarea birocratiei care distruge UE si pentru o Europa competitiva la nivel international.

Sa se opuna taxelor suplimentare in special pentru domeniul IT, indiferent de unde vin companiile respective.

Si nu in ultimul rand sa sustina competitia in interiorul UE, chiar daca lobby-ul mentinerii status-quo-ului este puternic”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.