Florin Negruțiu face lumină după raportul IML privind oasele din curtea lui Dincă: Ne întoarcem la primele piste ale anchetatorilor care investigau moartea a două fete

Legiştii au trimis la DIICOT raportul final privind expertiza antropologică a fragmentelor osoase descoperite la liziera unei păduri din Caracal, unde Gheorghe Dincă susţine că a aruncat rămăşiţele Luizei Melencu, şi au precizat că acestea aparţinând unei fete de 15 – 19 ani. Specialiştii menţionează că este vorba despre o altă persoană decât Alexandra Măceşanu. În plus, Institutul Naţional de Medicină Legală a transmis că restul fragmentelor osoase din gospodăria inculpatului provin de la animale.

Jurnalistul Florin Negruțiu a precizat la Digi24 că în urma rezultatelor finale ale IML, ne întoarcem practic la prima săptămână, cea în care Dincă a recunoscut două crime.

"Informațiile de astăzi fac puțină lumină în acest caz. De acum două-trei săptămâni ne spuneau că oasele din pădure sunt de origine umană și aparțin unei fete de 15-19 ani și că în butoiul din curtea lui Dincă există niște fragmente osoase. Analiza antropologică a relevat că sunt de origine umană și ulterior, analiza ADN ne-a spus că în proporție de 99,97% aparțin Alexandrei Măceșanu.

Deci noi ne întoarcem practic la prima săptămână, cea în care Dincă a recunoscut două crime. În schimb, în următoarele săptămâni, din momentul acela și până astăzi, imaginația colectivă a glosat atât de mult pe marginea crimelor de la Caracal încât s-au țesut nenumărate scenarii legate de acest criminal în serie și de ce s-ar putea găsi în așa-numita casă a groazei. De asta și fragmentele osoase găsite acolo, i-au făcut pe unii să se gândească că or fi nenumărate victime în curtea lui Dincă. Iată că acest raport oficial și final de la IML, relevă faptul că acolo au fost sacrificate animale și oasele acelea sunt de origine animală. Ne întoarcem practic la primele piste ale anchetatorilor care investigau moartea a două fete. Rămâne de văzut cui aparțin oasele din pădure", a explicat jurnalistul Florin Negruțiu.