Florin Negruțiu îl demolează pe Tăriceanu: "Se vede mare chiar dacă e călare pe 4%!" Episodul penibil al anunțului mariajului politic cu Ponta


Florin Negruțiu îl demolează pe Tăriceanu: "Se vede mare chiar dacă e călare pe 4%!" Episodul penibil al anunțului mariajului politic cu Ponta

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat miercuri dimineață că a hotărât împreună cu Ponta crearea unei alianțe politice formate din ALDE și Pro România. La scurt timp, Ponta a scris pe Facebook un mesaj în care a precizat că au fost doar discuții, nefiind vorba de o decizie. Astfel, Tăriceanu a modificat anunțul său de pe Facebook privind alianța ALDE-Pro România schimbând sintagma "am hotărât" cu "am discutat".

CITIȚI ȘI: Uite alianța, nu e alianța. Tăriceanu "fake-news" o dă ușor la întors cu micul USL format din ALDE și Pro România

În acest context, jurnalistul Florin Negruțiu a precizat că Tăriceanu s-a făcut de râs în urma momentului ridicol în care Victor Ponta l-a corectat. Totodată, jurnalistul a subliniat că Tăriceanu "face parte dintr-un curent foarte prezent în România, "misecuvenismul", adică el consideră că i se cuvine să fie susținut de cât mai multă lume în legătură cu o candidatură la prezidențiale, dar "de la înâlțimea lui 4% este cam greu să emiți pretenții".

"Aproape s-a făcut de râs domnul Tăriceanu astăzi. Este pus în această situație ridicolă de a fi corectat de Victor Ponta, după care revine asupra textului. Diferența dintre am hotărât și am discutat este ca diferența dintre sunt președinte și visez să fiu președinte. Domnul Tăriceanu visează să fie președinte, și nu de ieri de azi, ci visează de ceva vreme. Singurul lucru care-l încurcă este scorul de la europarlamentare, 4%. Or, de la înâlțimea lui 4% este cam greu să emiți pretenții de a fi susținut de toată lumea în această candidatură. Dar domnul Tăriceanu face parte dintr-un curent foarte prezent în România, "misecuvenismul". "Misecuvenismul" îl vedem peste tot. Unora li se cuvine DN1, îți dau flash-uri ca să te dai din fața lor. Altora li se cuvine banda întâi de circulație, ăia care opresc la farmacie. Altora li se cuvine locul înâi la coadă, ăia care se bagă în față la coadă, iar domnul Tăriceanu însuși s-a băgat la un moment dat în față la coadă. Deci domnului Tăriceanu consideră că i se cuvine această candidatură și face presiune la PSD să îl susțină. Dar PSD-ul care are și el orgoliile lui l-a trimis la plimbare pe domnul Tăriceanu alegându-și propriul candidat", a analizat Florin Negruțiu.

De asemenea, Florin Negruțiu a fost întrebat dacă intenția lui Tăriceanu de a face alianță cu Ponta nu vine cumva dintr-o supărare pe care o are că nu a fost desemnat candidatul comun al PSD-ALDE la prezidențiale. Astfel, jurnalistul a confirmat acest scenariu, singura rațiune de a fi a lui Tăriceanu reprezentând cea de a candida la prezidențiale, chiar dacă a obținut 4% la alegerile europarlamentare, căci președintelui ALDE i se alimentează obsesia candidaturii cu sondaje la diverse posturi de televiziune care-l arată "gigantic".

Mai mult, jurnalistul a menționat că e de părere că Ponta se joacă cu Tăriceanu, căci președintele Pro România nu are un plan pe termen scurt cum ar fi alegerile prezidențiale, ci ținta lui este de a recâștiga PSD-ul. 

"Exact. Singura rațiune de a fi a domnului Călin Popescu Tăriceanu este să fie candidat la prezidențiale, chiar dacă nu câștigă, dar să fie și el ceva, să prindă un loc în față. Domnul Tăriceanu se vede mare chiar dacă este călare pe 4%. Domnul Tăriceanu nu se uită la rezultatul din alegeri, ci se uită la sondajele acelea de opinie care i se pun în față în studiourile de televiziune și care-l arată gigantic. Or, domnul Tăriceanu giganticul vrea să fie candidat la președinție și președintele României deși realitatea din teren nu-l susține și asta i-au spus și cei de la PSD. Nici ei nu au obținut cine știe ce scor, dar 20% este mai mult decât 4%. În partea cealaltă, Victor Ponta mi se pare că se joacă cu domnul Tăriceanu. Domnul Ponta nu are un calcul pe termen scurt, nu îl interesează alegerile prezidențiale, nu va candida. Pe Victor Ponta singurul lucru care-l interesează e să preia PSD-ul, să vină, să destructureze PSD-ul, să-i ia rețelele, baronii și resursele, după care să vină salvator și să fie reînscăunat șef la partid. De asta face Ponta acest PSD în afara PSD-ului, sperând că vor dezerta în perioada următoare mai mulți PSD-iști și vor veni în Pro România. Doamna Dăncilă va duce PSD-ul în gard, iar domnnul Ponta se va întoarce ca salvator", a conchis Florin Negruțiu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.