Florin Negruțiu scoate la iveală planul Vioricăi: Dăncilă încearcă să-l dea afară pe Tăriceanu din ALDE!


Florin Negruțiu scoate la iveală planul Vioricăi: Dăncilă încearcă să-l dea afară pe Tăriceanu din ALDE!

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că îi trimite președintelui Klaus Iohannis șase noi propuneri de miniștri pentru posturile rămase vacante după ieșirea ALDE de la guvernare. De subliniat că trei dintre propuneri sunt de la ALDE.

CITIȚI ȘI: Viorica Dăncilă confirmă că îi e frică de votul din Parlament. Premierul a nominalizat trei miniștri de la ALDE

Jurnalistul Florin Negruțiu a analizat la Digi24 acțiunea premierului și a atras atenția că președintele Klaus Iohannis are toate argumentele să îi amintească Vioricăi Dăncilă că trebuie să meargă în Parlament pentru a proba susținerea politică de care beneficiază Executivul potrivit Constituției, întrucât ALDE ca entitate politică nu se mai află la guvernare, nefiind relevant că trei membri ai partidului lui Tăriceanu au fost numiți miniștri. 

Totodată, Florin Negruțiu a devoalat jocul pe care-l face Viorica Dăncilă prin numirea celor trei miniștri din ALDE care îl trădează pe Tăriceanu: "Dăncilă încearcă să-i ia domnului Tăriceanu partidul, să-l dea afară din partid, să ia ștampila și să sechestreze ALDE la guvernare pentru a rămâne până în 2020 pentru a susține că nu s-a schimbat configurația politică. (...) Viorica Dăncilă nu are nevoie de miniștri din ALDE, ci are nevoie de ALDE pentru a păstra configurația politică a Guvernului pentru a nu se mai duce în Parlament".

Redăm analiza jurnalistului Florin Negruțiu:

"Deci sunt propuneri trimise la Cotroceni președintelui Klaus Iohannis. Eu cred că președintele Klaus Iohannis are toate argumentele serioase să spună "Doamnă, sunteți serioasă? Nu v-am spus să mergeți în Parlament să vă probați susținerea potrivit Constituției?!". Dacă se schimbă configurația politică a Guvernului, potrivit Articolului 85, doamna Dăncilă este nevoită să meargă în Parlament.(...) ALDE nu mai este la guvernare tehnic. Este la guvernare când există o decizie a partidului. Trebuie văzut unde este ștampila în momentul ăsta. Ștampila ALDE este la Călin Popescu Tăriceanu. 

Ce încearcă doamna Dăncilă este străveziu. Dăncilă încearcă să-i ia domnului Tăriceanu partidul, să-l dea afară din partid, să ia ștampila și să sechestreze ALDE la guvernare pentru a rămâne până în 2020 pentru a susține că nu s-a schimbat configurația politică. Ăsta este de fapt jocul politic pe care-l încearcă PSD cu Călin Popescu Tăriceanu. Mingea se mută la ALDE. Tăriceanu a anunțat că va convoca o delegație permamentă în care vrea să-i excludă pe cei care au trădat, pe puciștii care au mers alături de Viorica Dăncilă, dar în același timp și puciștii vor încerca să-i ia domnului Călin Popescu Tăriceanu partidul. Viorica Dăncilă nu are nevoie de miniștri din ALDE, ci are nevoie de ALDE pentru a păstra configurația politică a Guvernului pentru a nu se mai duce în Parlament. Este foarte important pentru PSD în acest moment să-l dea afară din ALDE pe Tăriceanu și să convingă partidul să rămână trup și suflet și legal alături de PSD", a precizat Florin Negruțiu.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.