Liderul deputaților liberali, Florin Roman: PNL exclude varianta ca Ludovic Orban să demisioneze! Nu candidează la Primăria Capitalei!


Liderul deputaților liberali, Florin Roman: PNL exclude varianta ca Ludovic Orban să demisioneze! Nu candidează la Primăria Capitalei!

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a declarat luni că PNL exclude varianta demisiei premierului Ludovic Orban cu scopul de a fi declanșată procedura pentru alegerile parlamentare anticipate. 

"Eu pot să vă spun în felul următor. Cel mai devreme alegerile locale vor avea loc pe 24 mai, cel mai târziu în data de 14 iulie şi în câteva zile vom face şi public acest calendar pentru că noi ne dorim alegeri anticipate pentru alegerile generale. Premierul nu are de ce să demisioneze, partidul nostru exclude această variantă. Rareş e prietenul meu dar pe cutumă parlamentară şi pe chestiuni care ţin de Parlament l-aş sfătui să discutăm mai mult împreună. Există şi procedura angajării şi cea a ordonanţelor de urgenţă, deci sunt lucruri pe care PSD-ul nu le va înghiţi", a spus Roman, citat de Gândul.

Totodată, privind zvonul conform căruia s-ar purta discuții pentru ca Ludovic Orban să candideze pentru Primăria Capitalei, Florin Roman a acuzat că reprezintă un fake news. 

"E un fake news, nu s-a discutat acest lucru. Orice liberal care stă foarte bine în sondaje poate fi un candidat însă în cazul domnului Orban, ştiţi cutuma Partidului Naţional Liberal, preşedintele partidului este primul-ministru. Punct. În sondaje îi punem pe cei mai buni din partid, inclusiv pe Ludovic Orban. De fiecare dată sondăm preşedintele de partid. Subiect închis. Ludovic Orban nu candidează la Primăria Capitalei. Restul sunt speculaţii", a mai declarat liberalul.

CITIȚI ȘI: Furtună în PNL: Iohannis îi cere demisia lui Orban, dar premierul așteaptă o moțiune de cenzură! Scenariul anticipatelor împarte PNL în două tabere EXCLUSIV

CONSULTAȚI ȘI: EXCLUSIV. Foc la vârful PNL: Alegerile anticipate, capcana prin care Iohannis se descotorosește de Orban? Cine se pregătește să intre în jocuri

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.