Fost actoraș de telenovele, Zelenski insultă România pe limba Moscovei. Președintele Ucrainei, un fel de Mircea Badea care a trudit ani de zile pe plantația unui oligarh pro-rus


Fost actoraș de telenovele, Zelenski insultă România pe limba Moscovei. Președintele Ucrainei, un fel de Mircea Badea care a trudit ani de zile pe plantația unui oligarh pro-rus

Președintele Ucrainei – l-am numit pe controversatul Volodomir Zelenski, fost actor de telenovele – a recurs fără menajamente la cea mai toxică și mincinoasă retorică sovietică (la fel de iubită în Kremlinul zilelor noastre) atunci când a găsit de cuviință să halucineze că România ar fi ocupat nordul Bucovinei în 1918.

Să nu uităm că Zelenski a evitat în permanență să vorbească, de-a lungul campaniei electorale de la prezidențiale, despre conflictul cu Rusia lui Putin, țară care a sfârtecat Ucraina, în contextul în care comediantul ajuns șef de stat are legături solide cu influentul oligarh rusofil Kolomoiski, care desfășoară multiple aflaceri la Moscova. 

De altfel, scriitorul și jurnalistul Dan Alexe a avertizat încă din momentul în care Zelenski a câștigat alegerile că personajul este un fel de Mircea Badea care a ajuns președinte, după ce a fost plătit ani de zile de un oligarh pro-rus (paralela cu fostul pușcăriaș și turnător securist Dan ”Felix” Voiculescu este una legitimă), fapt ce reprezintă un precedent periculos pentru o zonă și așa extrem de problematică – mai multe detalii AICI

Diplomatul Radu Carp atrage atenția, pe Facebook, că autoritățile românești trebuie să-i răspundă pe măsură lui Zelenski, fiindcă e limpede că acesta n-a prea frecventat școala.

”Președintele Ucrainei Zelenski consideră că România a ocupat Bucovina de Nord în 1918. Este nevoie de o reacție foarte fermă a diplomației românești în acest context. Trebuie doar să se reamintească faptul că fostul actor are serioase lacune la istorie”, scrie Radu Carp.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.