Fost ambasador: Iohannis trebuie să o dea în judecată pe Olguța Vasilescu, iar daunele morale să fie donate unei case de copii din Craiova!


Fost ambasador: Iohannis trebuie să o dea în judecată pe Olguța Vasilescu, iar daunele morale să fie donate unei case de copii din Craiova!

"Klaus, neamţule care te dai ‘oltean’, ţi-a plăcut drumul până la Craiova? Îţi garantez că dacă semnai să fiu ministru la Transporturi, până acum era jumătate făcut!", a scris, duminică, Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Reacția pesedistei a venit după ce președintele României Klaus Iohannis a fost în vizită la Craiova și a criticat aspru PSD, căci social-democrații girează o guvernare catastrofală pentru România, inclusiv în domeniul transporturilor, cei de la putere realizând kilometrii de autostradă promiși doar "cu creionul".

„M-am aşteptat să găsesc o bucată de drum rapid sau de autostradă, pentru că de când sunt eu în politică PSD promite ba autostradă, ba drum rapid. Acest drum evident nu este, dar în rest, dacă ne uităm prin ţară, PSD a realizat mii de km de autostradă… cu creionul, dar în fapt nimic. Autostrăzi promise nu avem”, a remarcat preşedintele Iohannis care venise cu maşina de la Piteşti până la Craiova, citat de news.ro.

În acest context, fostul ambasador al României în Senegal, Ciprian Mihali, a reacționat virulent la adresa Olguței Vasilescu transmițând că oltenilor "ar trebui să le fie rușine că un asemenea specimen vorbește în numele lor": "între două scuipături de coji de semințe, îl trateaza de "neamț", ca și cum ea, în golănia ei, ar fi demnă reprezentantă a românității".

Astfel, fostul ambasador al României în Senegal a recomandat Administrației Prezidențiale și implicit președintelui Klaus Iohannis să intenteze proces împotriva Olguței Vasilescu pentru respectiva postare pe Facebook, iar daunele morale cerute să fie donate unei case de copii din Craiova

"Dacă mitocănia și resentimentul vulgar sunt însușirile unui oltean, atunci da, je suis neamț aussi. Oltenilor înșiși ar trebui să le fie rușine că un asemenea specimen vorbește în numele lor. Cea mai elementară politețe, aceea care se învață în familie, dar și cea mai rafinată dintre politeți, aceea care se învață în diplomație, obligă să te adresezi unui înalt reprezentant al statului, celui mai înalt reprezentant al statului, cu o formulă de distincție pe care nu e voie să o anuleze nicio rivalitate politică. Să nu mai vorbim de naționalismul de grotă al acestei țoape care, după ce îl tutuiește pe Președinte între doua scuipături de coji de semințe, îl trateaza de "neamț", ca și cum ea, în golănia ei, ar fi demnă reprezentantă a românității.

Dacă aș fi membru al Administrației Prezidențiale, aș intenta proces pentru această postare și aș cere daune morale usturătoare, pe care le-aș dona unei case de copii din Craiova", a scris Ciprian Mihali pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.