Fosta peremistă Olguța Vasilescu face apologia lui Ceaușescu pentru plata datoriei externe


Fosta peremistă Olguța Vasilescu face apologia lui Ceaușescu pentru plata datoriei externe

Fosta peremistă Lia Olguța Vasilescu, convertită între timp la o formă pervertită de social-democrație practicată de așa-zisul Partid Social-Democrat își dă arama pe față printr-o postare pe pagina sa de Facebook. Concret, în postare apare un filmuleț în care se încearcă o apologie a lui Ceaușescu, invocându-se “marea reușită” a acestuia de plăti datoria externă către Fondul Monetar Internațional.


Or, datoria externă a României, fusese acumulată tot de regimul lui Ceaușescu, iar ambiția pur orgolioasă a dictatorului comunist de a o achita integral a aruncat România într-unul dintre cele mai negre episoade ale istoriei recente dominat de raționalizări drastice la alimente, energie electrică, termică și supunerea per total a populației unei torturi inutile. Invocarea ocazională în spațiul public a acestei “reușite” a regimului Ceaușescu reprezintă un aspect care se înscrie în fenomenul mai larg al negaționismului crimelor comunismului.

Amintim că există un raport complet asupra comunismului din România întocmit de comisia Tismăneanu pe baza căruia regimul comunist a fost catalogat drept ilegitim și criminal. Este deosebit de grav ca un politician, indiferent de culoarea politică, să promoveze astfel de date contrafactuale legate de natura regimului comunist în spațiul public. Nicolae Ceaușescu și-a satisfăcut ambiția personală legată de datoria externă, dar cu prețul unei suferințe inimaginabile și inutile în rândul societății.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.