Fostul jurnalist Chirieac va organiza CHERMEZE pe bani europeni! Un CADOU de la Rovana Plumb, înainte de a fi dată afară din minister


Fostul jurnalist Chirieac va organiza CHERMEZE pe bani europeni! Un CADOU de la Rovana Plumb, înainte de a fi dată afară din minister

O asociere de trei firme, din care una este controlată în proporție de 94% de controversatul Bogdan Chirieac, a primit de la Ministerul Fondurilor Europene un contract pentru organizarea de chermeze: trebuie să ofere servicii de reuniuni şi conferinţe organizate la hotel, să plătească servicii de catering, servicii de traducere, să împartă produse informative şi de promovare și să organizeze standuri de expoziţie.

Contractul cu firmele THP Elemental Investments, SC YES AGENCY SRL şi Press Media Electronic a fost semnat la 24 aprilie, exact în ziua în care președintele Iohannis a demis-o pe Rovana Plumb din funcția de ministru al Fondurilor Europene. Valoarea contractului este între 650.000 și 790.000, arată o investigație Clever News Center.

Potrivit acestei anchete, firma Press Media Electronic este deţinută în proporţie de 94 la sută de Bogdan Chirieac, alte câte 3 procente fiind deţinute de Crişan Rudolf Andreescu şi Val Vîlcu.

Durata contractului este de 20 de luni şi este finanţat exclusiv din fonduri europene, respectiv Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020 și Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Joi, presa a scris că altă afacere controlată de Chirieac, site-ul DCNews, a primit 43.000 de lei de la compania de drumuri pentru a difuza știri pozitive despre această companie.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.