Fostul șef al ANAF Sorin Blejnar a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova


Fostul șef al ANAF Sorin Blejnar a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova

Fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a fost încarcerat la Penitenciarul București-Rahova marți, a declarat purtătorul de cuvânt al unității de detenție, Gabriela Livadariu, pentru AGERPRES.

"Începe perioada de 21 de zile de carantinare, la sfârşitul acesteia urmând a se stabili regimul de executare a pedepsei", a afirmat Gabriela Livadariu.

Marţi, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe Sorin Blejnar la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Fostul șef al ANAF a fost condamnat, inițial, la 6 ani de închisoare în octombrie 2018 de Tribunalul București, însă Curtea de Apel București i-a diminuat pedeapsa la 5 ani.

În același timp, Curtea de Apel București a menținut hotărârea instanței de fond de a i se confisca lui Sorin Blejnar suma de 12.513.894 de lei și menținerea sechestrului pe averea acestuia până la concurența acestei sume.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.