FOTO. Blocurile ANL care se dezintegrează. Situația este atât de gravă încât imobilele ar putea primi chiar BULINĂ ROȘIE


FOTO. Blocurile ANL care se dezintegrează. Situația este atât de gravă încât imobilele ar putea primi chiar BULINĂ ROȘIE

"Un imobil de nici zece ani nu ar trebui să arate ca unul care se dezintegrează”, au reclamat locatarii blocului ANL S13 din cartierul "Dimitrie Cantermir", Galați, cerând Primăriei o expertiză profesionistă, deoarece "există indicii că acesta este afectat de fenomenul de tasare". Şi locatarii blocului ANL CF3 din zona Gării CFR, din același oraș, au reclamat starea imobilului, solicitând municipalităţii să determine nivelul de degradare, scrie siteul viata-libera.ro.

Cele două imobile au fost construite de societatea Vega 93 S.R.L. (blocul CF3, pe care primăria l-a recepționat în 2005) şi Confort S.A. Galaţi (blocul S13, recepționat în 2011). Din ce povestesc locatarii, chiriași în blocurile cu pricina, lucrările au fost făcute de mântuială, în ritm alert, cel mai probabil cu cele mai ieftine și mai proaste materiale de construcții. 

Pentru a determina gradul de degradare a acestor clădiri, municipalitatea a anunțat că doreşte să achiziţioneze servicii de expertizare prin care să se stabilească gradul de risc seismic precum şi soluţiile de intervenţie pentru remedierea problemelor. În acest sens, a fost lansată în Sistemult Electronic de Achiziţii Publice - SICAP o licitaţie cu o valoare totală estimată de 80.000 lei fără T.V.A. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 07 noiembrie 2019.

"Există indicii că acesta este afectat de fenomenul de tasare", semnalează o locatară în documentele înaintate primăriei. "La baza blocului sunt crăpături foarte mari, care avansează în mod vizibil. În subsolul blocului sunt prezente găuri care lasă apa de ploaie să pătrundă. Aleile sunt crăpate, scara din faţă se macină, deşi a fost reparată de vreo trei ori până în prezent. Bucăţi de tencuială se desprind din faţadă şi îi pun în pericol pe cei care se află în zonă”.  Un imobil de nici zece ani nu ar trebui să arate ca unul care se «dezintegrează»", mai scrie chiriaşa ANL.

FOTO: viata-libera.ro/ unde puteți viziona o întreagă colecție de imagini care surprind situația gravă a celor două imobile

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.