FOTO. Dovezi zdrobitoare privind complicitatea DIICOT-PSD-Jandarmerie în clasarea Dosarului „10 august”


FOTO. Dovezi zdrobitoare privind complicitatea DIICOT-PSD-Jandarmerie în clasarea Dosarului „10 august”

Prima pagină din ordonanța de clasare a Dosarului „10 august” de către DIICOT pare să conțină una din cheile destinului revoltător pe care îl are până în acest moment dosarul teribilei violențe îndreptate împotriva populației pașnice, în urmă cu aproape doi ani în Piața Victoriei.

Pe lângă sesizarea Jandarmeriei cu privire la o așa-zisă premeditată încercare de „pătrundere fără drept în incinta sediului Guvernului, în scopul schimbării ordinii de drept prin violență”, pagina nr 1 a ordonanței semnate de procurorul Doru Stoica, fost șef de secție în cadrul DIICOT, între timp pensionar special, face referire și la o plângere înaintată de Poliția București către DIICOT, plângere formulată de „numitul Vasile Andrei Nicolae”  (un apropiat și complice al fostului trezorier PSD Mircea Drăghici) și în care acesta reclama „modul de organizare și finanțare a acțiunilor pe care membrii organizațiilor afiliate #Rezist aveau să le întreprindă în data de 10 august 2018 pe parcursul desfășurării pe raza municipiului București a adunării publice de protest Mitingul Disporei”. Vezi imaginea alăturată.

Descoperirea îi aparține jurnalistului Mălin Bot care a reușit să obțină integral textul ordonanței - sunt nu mai puțin de 235 de pagini - și care a scris pe Facebook că „mușamalizarea Dosarului 10 august, cu manevra de preluare la DIICOT și clasare a acuzațiilor împotriva lui Dragnea, Carmen Dan și a șefilor Jandarmeriei este bazată pe o ”plângere” a patronului Fabricii de Fake News a PSD, un individ anchetat de DNA pentru mărturie mincinoasă, spălare de bani și favorizarea făptuitorului, în dosarul terozierului PSD Mircea Drăghici”.

Este vorba despre Vasile Andrei Nicolae. Iată ce a scris G4Media despre acest individ: citiți AICI

Prin urmare, DNA a deschis un nou dosar, disjuns din cel al lui Drăghici, în care îi anchetează pe Nicolae-Andrei Vasile pentru mărturie mincinoasă, favorizarea făptuitorului şi spălare de bani, iar pe Mircea Drăghici, pentru fals în declaraţii.

Cine e Nicolae Andrei Vasile

Potrivit Pressone.ro, Vasile este administratorul firmei Van Consulting Solutions, compania care a înregistrat domeniul destanga.ro, unde se publicau articole de susținere a Guvernului PSD și materiale denigratoare la adresa opoziției, a mișcării #Rezist și a președintelui Klaus Iohannis. Articolele erau, apoi, distribuite masiv pe conturile social media ale pesediştilor.

Pressone mai scrie:

SC Van Consulting Solutions are ca obiect de activitate „consultanța în domeniul relațiilor publice și al comunicării”.

Administratorul firmei este Vasile Andrei Nicolae, care deține aceeași calitate și la o companie de transport de persoane − Van Trans Divers. (Particula „Van” vine, probabil, de la inițialele sale.)

Compania Van Consulting Solutions este deținută în acte de Nicolae Răzvan Ciobanu, despre care Vasile Andrei spune că i-a fost coleg din clasa I și până în prezent, la masteratul pe care îl susține la ASE.

În luna decembrie 2018, mai multe publicații anunțau că la Camera Deputaților a fost depusă o scrisoare semnată de Nicolae Răzvan Ciobanu, în care erau sesizate posibile abuzuri ale procurorilor Daniel Morar, Laura Codruța Kövesi și Daniel Horodniceanu. Sesizarea se baza pe texte publicate de către luju.ro.

Nicolae Răzvan Ciobanu este, reamintim, proprietarul din acte al firmei Van Consulting Solutions, care a înregistrat domeniul destanga.ro.

Un site foarte distribuit de conturile PSD

Articolul „Mesajul unui magistrat pentru Comisia Europeană” − postat pe site-ul destanga.ro în 8 ianuarie 2019 − a fost distribuit imediat de 18 pagini de Facebook ale unor filiale PSD.

Toate cele 18 conturi au publicat link-ul la aceeași oră: 11.08.

Sursa: AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.