FOTO Gâdea s-a făcut de râs: l-a atacat pe Iohannis că va absenta la întâlnirea cu oficialii europeni, dar Dragnea este cel care lipsește

Antena 3 l-a atacat virulent, miercuri seara, la Sinteza Zilei, pe șeful statului, acuzându-l că vrea să boicoteze împreună cu PNL ceremonia de preluare a președinției Uniunii Europene de către România, însă Mihai Gâdea și alți invitați ai emisiunii s-au făcut de râs întrucât marele absent al evenimentului de joi seară de la Ateneu este președintele PSD, Liviu Dragnea, care a plecat cu Irina în vacanță la Verona. Astfel, Florin Iordache este cel care îi va lua locul lui Liviu Dragnea. 

Klaus Iohannis participă la ceremonia preluării președinției Consiliului UE de la Ateneu unde a susținut următorul discurs:

„Domnule Președinte al Parlamentului European,
Domnule Președinte al Consiliului European,
Domnule Președinte al Comisiei Europene,
Domnule Președinte al Senatului,
Doamnă Prim-ministru,
Distinși membri ai Colegiului Comisiei Europene,
Distinși invitați,
Doamnelor și domnilor,

Este o deosebită plăcere pentru mine să particip împreună cu dumneavoastră la lansarea oficială a primei Președinții a țării noastre la Consiliul Uniunii Europene.
La 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, România preia un rol de prim-plan la nivel european.
Dacă privim puțin în urmă, întoarcerea țării noastre în familia europeană a reprezentat un deziderat de o importanță aparte, pentru care am depus toate eforturile la nivel național şi pentru care am lucrat cu dedicație și profesionalism, având convingerea fermă că proiectul european este o construcție unică în lume de pace și prosperitate și singura cale de a asigura progresul comun al statelor europene.
Astăzi, cu aceeași convingere preluăm exercitarea Președinției Consiliului Uniunii Europene, cu obiectivul principal de a contribui la consolidarea unui Europe mai coezive, mai unite și mai puternice.

Doamnelor și domnilor,
Primul semestru al anului 2019 va fi definitoriu pentru dinamica viitoare a Uniunii Europene.
Uniunea se confruntă în prezent cu diverse provocări, atât interne, cât și externe, precum procesul de retragere a Marii Britanii din Uniune, migrația şi securitatea în vecinătatea sa imediată și dincolo de continentul european.
Construirea Uniunii Europene de astăzi a fost posibilă pentru că părinții fondatori au crezut în proiectul european, în idealurile şi valorile sale.
Noi credem astăzi, mai mult ca oricând, că Uniunea Europeană este în mod incontestabil un proiect de succes, puternic și viabil.
Cei peste 60 de ani de pace de care s-a bucurat cea mai mare parte a continentului nostru stau mărturie forței, temerității și încrederii tuturor în capacitatea noastră de a coopera în mod eficient și sustenabil.
Ei sunt dovada că „uniți în diversitate” nu este un simplu motto, ci expresia faptului că Uniunea noastră este un proiect peren, capabil să se remodeleze mereu, fără a renunța la principiile și valorile fondatoare.

Distinși invitați,
Ca parte integrantă a acestei comunități europene, României îi revine acum misiunea de a avansa agenda noastră comună.
Știm cu toții că exercitarea unui Președinții este o misiune de înaltă responsabilitate, care presupune deopotrivă angajament și pragmatism pentru a putea răspunde de o manieră concretă, adecvată și realistă tuturor provocărilor.
Mai multă unitate și coeziune - aceasta este calea pe care o propunem pentru următoarele șase luni și pe care va trebui să o urmărim cu toții cu consecvență.
Avem o serie de dosare importante pe agenda europeană, precum negocierile privind viitorul Cadru Financiar Multianual post 2020, iar contextul Președinției României va fi marcat de alegerile pentru viitorul Parlament European.
Pe acest fond, va trebui să demonstrăm că prin unitate și consens putem defini o nouă pagină a proiectului nostru comun.
Avem nevoie de mai multă coeziune în toate acțiunile noastre la nivelul Uniunii Europene, indiferent că vorbim de o Europă a convergenței, de o Europă mai sigură, de o creștere a rolului Europei ca actor global sau de valorile noastre comune. Coeziunea este, în viziunea noastră, un aspect esențial pentru a asigura avansarea proiectului european.
După cum spuneam, pe parcursul mandatului nostru de Președinție a Consiliului Uniunii Europene vor avea loc momente marcante pentru evoluția Uniunii Europene și avem încrederea că reuniuni de o semnificație aparte, precum Summitul de la Sibiu, vor oferi noi perspective Europei de mâine.
Îmi exprim dorința și speranța ca 9 mai 2019 să rămână în istoria proiectului european ca un moment de reafirmare a narativului unei Uniuni puternice și unite.

Doamnelor și domnilor,
Astăzi avem plăcerea de a marca împreună începutul unei perioade de șase luni importante pentru țara noastră și pentru Uniune.
Ne propunem să reușim împreună pe parcursul acestor luni să consolidăm unitatea și coeziunea, într-un moment cu teste și mize importante pentru Uniunea noastră, a tuturor.
Vă mulțumesc!

Acuzațiile lansate miercuri seara la Sinteza Zilei împotriva lui Klaus Iohannis, potrivit G4media.ro:

Mihai Gâdea: Care ar fi motivele pentru care peședintele refuză să participe la cel mai important eveniment pe care România îl are de gestionat? (…) Dacă președintele își va schimba opinia asta se va întâmpla doar dacă cineva va avea curajul să-i spună președintelui că asta este o uriașă eroare și că publicul din România îl va taxa major. Că președintele nu vrea sub nici o formă să colaboreze pe chestiunile majore (…)
Roșca Stănescu: Eu nu cred că președintele, indiferent de campania electorală unde aleargă de unul singur pe teren, nu cred că merge atât de departe încât să boicoteze Uniunea Europeană. Că asta se întâmplă, Nu boicotează guvernul României, nu boicotează Ateneul Român sau fostul Palat Regal. Domnia sa boicotează Uniunea Europeană. Până acum tot timpul a afirmat că este un euroatlantist convins. Deci cum poți să boicotezi întreg statul Uniunii Europene la tine acasă, în țara pe care o reprezinți în calitate de președinte? (…)
Pavel Abraham: Dacă nu se va prezenta, va fi ultimul, ultimul gest pe care-l va putea face pentru a câștiga încrederea românilor.
Alex Coita: Mă întristează foarte mult. Îmi doresc sincer să nu se confirme informația. Ceea ce este foarte trist este că nu știm ca Într-un moment festiv, într-un moment festiv, unic, care vine de o dată, de două ori pe generație, nu știm să ne bucurăm, nu știm să fim uniți. Dacă se confirmă și președintele Klaus Iohannis nu va participa la festivitatea de deschidere a președinției România la conducerea Uniunii Europene, este cel mai jos punct în care a ajuns politica în România din 1990 încoace. Este mai jos decât acele momente tulburi din 1990, este mai jos decât orice am trăit timp de o generație în această țară. Și este extrem de grav dacă se ajunge acolo.

Vedeți aici FOTO cu burtiera de la Antena 3 în care este acuzat Iohannis că nu va participa la ceremonia oficială a prelurării președinției Consiliului UE