FOTO. Își bat joc până și de președinte! Klaus Iohannis a purtat o mască neconformă, chinezărie ieftină, care i-a alunecat mereu de pe nas


FOTO. Își bat joc până și de președinte! Klaus Iohannis a purtat o mască neconformă, chinezărie ieftină, care i-a alunecat mereu de pe nas

În conferința de presă de miercuri seară de la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a purtat o mască sanitară tare ștrulubatică.

Indispensabilul accesoriu pandemic a alunecat de pe cel mai important nas al României de nenumărate ori, motiv pentru care șeful statului a fost nevoit s-o apuce adesea cu degetele-i bronzate și frumos îngrijite pentru a nu ajunge s-o poarte la bărbie ca alți concetățeni superficiali. Atât apucarea, atingerea repetată a măștii sanitare cu degetele (cât și purtarea sub nas, pe bărbie, antebraț, la oglinda retrovizare - ceea ce la Iohannis nu a fost cazul) sunt greșeli importante în utilizarea acesteia, anulându-i practic rostul și rolul.

Firește nu e vina domnului Iohannis, cum probabil nu a fost nici la Bruxelles, unde a fost surprins într-o discuție de grup nedistanțat fizic, fără masca sanitară, iar discuțiile de pe Facebook s-au cam aprins din această cauză. Stafful domniei sale, plătit regește din bani publici, trebuie să fie vigilent la detalii pentru că este vorba de personajul cu cel mai important rol în această pandemie, model și reper totodată.

În ce privește masca purtată de președinte în întâlnirea cu presa, aceasta pare mai degrabă o mizerie de doi lei, o aiureală neconformă, cu benzi elastice labărțate, genul de achiziție dubioasă pe care numai Unifarmul gestionat de sereistului Adrian Ionel putea s-o facă sau o altă firmă abonată la contracte cu statul.

Dincolo de asta însă, șefului statului nu i s-a atras atenția sau chiar el însuși a scăpat din vedere ca banda metalică flexibilă din interiorul acesteia trebuie să fie presată bine deasupra nasului... și uite așa dă-i și trage de mască în văzul tuturor...VIDEO AICI

ATENȚIE! Masca se pune numai cu mâinile perfect igienizate și se evită pe cât posibil atingerea ei în timpul purtării, atrag atenția specialiștii. De asemenea, îndepărtarea ei se face tot cu mâinile abia spălate și nu se atinge partea din față care poate fi contaminată, ci numai benzile elastice. Mâinile se spală din nou după scoaterea măștii.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.