FOTO. Mălin Bot a făcut febră musculară înconjurând domeniul SORINEI PINTEA de la BĂIȚA. Atât de vastă e bogăția! Soțul cu care a cumpărat pesedista ditamai terenul și-a falsificat grosolan dosarul de pensie!


FOTO. Mălin Bot a făcut febră musculară înconjurând domeniul SORINEI PINTEA de la BĂIȚA. Atât de vastă e bogăția! Soțul cu care a cumpărat pesedista ditamai terenul și-a falsificat grosolan dosarul de pensie!

Deși Podul a prezentat în premieră imagini cu averea ascunsă a Sorinei Pintea de la Băița, Maramureș, via Google, Mălin Bot este totuși primul jurnalist care ajunge la fața locului, după un drum interminabil și extenuant București-Baia Mare, pe autostrăzi inexistente, pentru a măsura cu propriii ochi bunăstarea unui fost ministru PSD, mare parte din viață angajat la stat, iar acum acuzat de grave fapte de corupție.



Băița este o localitate componentă a orașului Tăuții-Măgherăuș, aflat la doar 14 kilometri de municipiul Baia Mare, adică, potrivit google, la doar 20 de minute de mers cu mașina de acesta. Este o zonă bogată, cu multe vile noi, pensiuni, oameni cu stare. Drumurile sunt însă la fel de proaste, iar utilitățile așijderea din moment ce nici măcar Sorina Pintea nu este racordată la rețeaua de gaze, făcând demersuri pe cont propriu în acest sens. Am scris pe larg AICI despre magistrala pe care fostul ministru a solicitat-o de la compania locală de distribuție a gazelor, facilitate pe care ar fi urmat s-o suporte din buzunarul propriu.

Cel mai probabil, căsoiul de sute de metri pătrați al lui Pintea  - care este și mai mare decât părea în imaginile anterioare - nu este încă alimentat cu gaze sau cel puțin încălzirea imensității netrecute în declarația de avere nu este pe bază de gaze, ci de lemne dacă ar fi să judecăm după mormanele depozitate în șopronul uriaș din apropiere.

Primarul cu mai multe mandate al orașului Tăuții-Măgherăuș, Anton Ardelean, este tot PSD și a fost vizitat și el în urmă cu câțiva ani de către Direcția Națională Anticorupție în legătură cu reabilitarea unor clădiri din localitate. Nu este clar cum s-a soluționat speța respectivă, dar presa locală îl acuză într-un articol că ar fi luat cu japca averea colosală a doi bătrâni pe care se oferise să-i întrețină. Nemulțumiți de felul în care au fost tratați de primar după încheierea actelor, bătrânii au dorit să rupă, pe cale legală, înțelegerea cu edilul Ardelean, dar toate instanțele i-au dat dreptate acestuia din urmă, acuzat că a folosit chiar și martori mincinoși pentru a avea câștig de cauză. DETALII AICI

Și primul soț al Sorinei Pintea, cel împreună cu care pesedista a cumpărat uriașul teren de 8200 mp de la Băița, Vasile Pintea, fost director general al Remin Baia Mare, a făcut obiectul unor dezvăluiri de presă. Acesta este acuzat că și-ar fi falsificat dosarul de pensie pentru a se putea pensiona mai devreme (45 de ani) și pentru mai mulți bani, mințind că la cariera Răzoare, explotare de suprafață, unde fusese tot așa director, a efectuat muncă de subteran. ITM a luat de bună declarația dată de acesta, însă Oficiul de pensii a identificat imediat ilegalitatea. Mai multe detalii AICI

FOTO: Mălin Bot/Facebook

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.