FOTO. Politicianism nesimțit în cazul primarului care s-a împăunat cu renunțarea la pensia specială. A renunțat la ce ar fi primit oricum peste 20 de ani, dar a făcut o nuntă obscenă la șapte restaurante, cu Udrea printre invitați

Gestul primarului din Ulmeni de a renunța la pensia specială, pe motiv că este furt din buzunarul românilor, a prins extraordinar la publicul sătul până peste cap de hoțiile și cheltuielile bugetare nesimțite pesediste. Doar că, intrând mai profund în problemă, descoperi că și primarul PMP Liviu Morar este fix din același aluat politicianist sinistru ca și cei pe care s-a străduit să-i combată renunțând la ce nu avea de fapt sau nu ar fi primit dacă nu ar fi solicitat (și nu acum că oricum nu are vâsta legală de pensionare, ci peste 20 de ani) .

Pe de altă parte, primarul Morar este cel a cărui nuntă extravagantă făcea furori în urmă cu doi ani prin presa locală și centrală, având nu mai puțin de 3000 de invitați, printre care figuri politice controversate și detestate care au pus umărul la subminarea justiției.

„Aproape 3.000 de oameni au participat la nunta primarului din orașul Ulmeni, Lucian Morar, cu solista de muzică populară Ioana Pricop. Numărul mare de invitați i-a determinat pe cei doi să organizeze nunta în şapte locuri diferite, în cele cinci sate aparţinătoare şi în două săli din Ulmeni. Printre invitaţii lor au fost oameni politici, reprezentaţi a instituţiilor publice din judeţ, iar spre surpriza tuturor, a apărut Traian Băsescu, alături de Maria, soţia sa. Doar câteva minute mai târziu şi-a făcut apariţia şi Elena Udrea, care a venit neînsoţită.

În fiecare dintre cele şapte săli, nuntaşii au putut vedea pe monitoare imense tot ce se petrece la sala din Ţicău, acolo unde au petrecut mirii. Ba, mai mult, după ce şi-au primit invitaţii, cei doi au făcut un „maraton” prin toate satele, unde şi-au salutat invitaţii şi au petrecut câte puţin timp cu ei”, scria Digi24 în urmă cu doi ani.

Cât despre gestul de acum al primarului salutat de toată nația, avocata Elenina Nicuța îl desființează argumentat în câteva puncte, trezindu-ne pe toți din reverie. Redăm mai jos postarea avocatei specializate în drept constituționalist:  

„Băiatul asta de un populism grețos plusează, văd.

Să o luăm pe puncte:

1. Articolul 210 din Codul adm, ăla cu pensia specială va intră în vigoare abia la 01.01.2020.

Este foarte posibil că, pe fondul lipsei de bani evidente, să se amâne intrarea în vigoare sau să se suspende aplicarea, existând precedente în acest sens.

Este la fel de posibil că articolul să pice în Parlament sau la CCR.

2. Dreptul la indemnizație e condiționat nu doar de deținerea funcției de primar, ci și de îndeplinirea condițiilor vârstei de pensionare.

Omu’ are 41 de ani, deci, teoretic, ar mai avea cel puțin 20 de ani până atunci, timp suficient să se răzgândească, doar nici dracu’ n o să mai țină minte, iar declarația aia e vax albina.

3. Din 1+2 rezultă că domn’ primar a renunțat la ce nu are.

4. Indemnizația cu pricina nu se acordă cu forță, ci la cerere. Deci nu e nevoie să renunți pompos la ce nici nu ai încă, ci e suficient să nu faci cerere, după ce îndeplinești condițiile, desigur.

5. Din 1-4 rezultă populismul grețos despre care ziceam.

6. Acest populism grețos, însă, prinde, nu degeaba e promovat în presă și e considerat un mic erou. Al populismului grețos, dar erou.

7. În stilul asta n o să ne mai facem bine niciodată.”