FOTO Șefa ICR se pretează la tot felul de șarlatanii. A falsificat o imagine eliminând două artiste românce "care îi incomodau bățoșeniile de țoapă"

Jurnalista Camelia Tabacu răbufnește la adresa șefei Institutului Cultural Român (ICR), Liliana Țuroiu, care din motive știute doar de ea, a cerut „decuparea” a două artiste românce - soprana și pianista operei Oedip de George Enescu - dintr-o fotografie expusă pe site-ul instituției.

În imaginile publicate de jurnalistă se observă clar că cele două artiste au fost eliminate din fotografie, rămânând în prim-plan doar Liliana Țuroiu. Poza a fost modificată în Photoshop, după cum avertizează și Camelia Tabacu.

Camelia Tabacu subliniază că artiștii români, „în loc să fie promovați, căci ăsta e scopul pentru care cotizăm la ICR, sunt eliminați din fotografiile oficiale ca să rămână cusătoreasa PSD”. 

O altă menționare a jurnalistei face referire la călătoriile șefei ICR, pe bani publici, în care își ia cu ea „cosmeticiana și coafeza pe care, pentru a nu le plăti din buzunarul propriu, le trece pe lista cu jurnaliști”.

Redăm postarea Cameliei Tabacu de pe Facebook, iar imaginea falsificată de șefa ICR o puteți consulta la final:

Când mistificarea, aroganța, nesimțirea și cultul grețos al personalității nu mai au limite rezultă photoshopuri grosolane și sfidătoare precum cel alăturat fotografiei originale, de unde modista din Videle Liliana Țuroiu, șefa ICR, a cerut eliminarea a două artiste românce – soprana și pianista operei Oedip de George Enescu - care îi incomodau bățoșeniile de țoapă.

Așadar, artiștii români, în loc să fie promovați, căci ăsta e scopul pentru care cotizăm la ICR, sunt eliminați din fotografiile oficiale ca să rămână cusătoreasă psd, fină a celebrului bordurist Adriean Videanu, figura centrală, încadrată doar de dirijorul rus al operei, Vladimir Jurowski (stânga img, adus prin fotoshop lângă Țuroiu), ambasadorul somnolent și incompetent al României în Marea Britanie, Dan Mihalache (dreapta img), și Dorian Branea, directorul in ICR New York (ultimul din stânga img).

Despre președinta Țuroiu se mai spune că e nedespărțită în vizitele peste hotare pe bani publici de cosmeticiana și coafeza personale pe care, pentru a nu le plăti din buzunarul propriu, le trece pe lista cu jurnaliști.

Măgăria mi-a fost semnalată de o bună prietenă: «Partea care m-a șocat este că Liliana Țuroiu (președinta ICR) s-a pozat la ICR Londra cu un grup de artiști și apoi a tăiat din poză cele două artiste românce (singurele artiste românce). Repet: a tăiat din poză exact artiștii români (singurii artiști români din fotografie). ICR-ul există tocmai că să promoveze imaginea artiștilor români în lume. Femeia asta se pozează la Londra și taie din poză exact artiștii români (pianista și solistă din Oedipe). Liliana Țuroiu rămâne în poză cu dirijorul rus și doi oficiali români. Artistele românce dispar din poză. Cum e posibil?»”, a scris jurnalista pe Facebook”, a scis Camelia Tabacu pe Facebook.