FOTO Sinistrul Gelu Voican și-a făcut apariția la conferința anuală a Ambasadei Rusiei. Inculpatul pentru crime împotriva umanității, căsătorit cu o trompetă a Kremlinului


FOTO Sinistrul Gelu Voican și-a făcut apariția la conferința anuală a Ambasadei Rusiei. Inculpatul pentru crime împotriva umanității, căsătorit cu o trompetă a Kremlinului

Fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu, acuzat de crime împotriva umanității în dosarul Revoluției, a fost prezent, luni, la conferința anuală organizată de Ambasada Rusiei la București. 

Gelu Voican este unul dintre cei care au furat Revoluția din 1989. Potrivit procurorilor din Dosarul Revoluției, Gelu Voican Voiculescu ar fi fost implicat, alături de Ion Iliescu și Silviu Brucan, în chemarea trupelor sovietice pe teritoriul României, lucru negat de fostul viceprim-ministru.

"Ulterior Revoluţiei, toţi cei implicaţi în chemarea trupelor sovietice ( Iliescu Ion, gl. Militaru Nicolae, Voican Voiculescu, Brucan Silviu) au negat vehement acest fapt. Se observă că persoanele implicate în solicitarea de ajutor militar sovietic (trădare, conform legislaţiei penale), sunt aceleaşi faţă de care prezentul rechizitoriu reţine săvârşirea crimelor împotriva umanităţii, în circumstanţele arătate. Prin prisma acestei realităţi, prin raportare şi la probele administrate, în mod firesc se evidenţiază un liant, o continuitate logică, între consemnările din capitolul I (contextul internaţional), filosovietismul evident al componenţilor «grupului Iliescu», acceptarea noii puteri din România de către URSS, reactivarea unor militari de o anumită factură şi (nu în ultimul rând) uciderea lui Ceauşescu Nicolae", arată procurorii.

De asemenea, în rechizitoriu, procurorii arată că în decembrie 1989, Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu ar fi dezinformat în mod direct prin apariţiile televizate şi emiterea de comunicate de presă.

Istoricul Marius Oprea a atras atenția că pe 22 decembrie 1989, în timp ce revoluționarii erau secerați de gloanțe și Bucureștiul degenera într-o baie de sânge, pe fundalul operațiunii criminale ”Teroriștii”, toxicul securistoid Gelu Voican Voiculescu și-a însușit arhiva Securității București, pe care avea să o stivuiască în cabinetul său de la Guvern, de-a lungul sinistrei perioade în care a ocupat funcția de viceprim-ministru în cabinetul provizoriu Petre Roman (1989-1990). (citiți AICI mai multe detalii)

De atlfel, soția lui Gelu Voican lucrează pentru oficina de propagandă a Rusiei, Sputnik Moldova, sub coordonarea fostului prlamentar PRM Dragoș Dumitriu, cel mai devotat propagandist al Kremlinului din Rromânia, care este "premiat" de statul român cu o pensie specială. (citiți AICI mai multe detalii) Numele soției lui Voican este Georgiana Arsene și este cu 41 mai tânără decât acesta. 

Subliniem că furia, respectiv dezamăgirea românilor este din ce în ce mai intensă din pricina justiției impotente, care timp de 30 de ani nu a făcut dreptate în cazul Revoluției, iar indivizi precum inculpatul pentru crime împotriva umanității, Gelu Voican Voiculescu, sunt încă în libertate. În acest sens, amintim că Gelu Voican s-a prezentat pe 21 decembrie 2019 la Troița din Piața Universității pentru a-i instiga pe cei prezenți la ceremonia religioasă de comemorare a celor care au căzut la evenimentele din urmă cu 30 de ani. La un moment dat, un cetățean nu a mai suportat prezența inculpatului pentru crime împotriva umanității și l-a lovit cu o cârjă în cap. Finalmente, Gelu Voican Voculescu a plecat din Piața Universității cu capul spart, escortat de jandarmi.

Vedeți video de la minutul 2:20 (sursa: Epoch Times):


Ulterior, în data de 30 decembrie 2019, s-a făcut dreptate parțială în cazul Revoluției. În urma solicitărilor repetate ale revoluționarilor Teodor Mărieș și Marian Moroșanu, zis și Marian Ceaușescu, formulate în numele Asociației "21 Decembrie 1989", Guvernul Orban 1 a decis desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, instituție condusă de inculpații pentru crime împotriva umanității, Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu. (citiți AICI mai multe detalii)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.