Gabriela Firea, discurs populist obscen la Antena3: „Dacă eram ministru al Muncii, intram în greva foamei, să se majoreze alocaţiile copiilor”


Gabriela Firea, discurs populist obscen la Antena3: „Dacă eram ministru al Muncii, intram în greva foamei, să se majoreze alocaţiile copiilor”

Gabriela Firea, primarul sub care s-au risipit cei mai mulți bani pe pomeni electorale (excursii, târguri, concerte etc), în vreme ce poluarea în București a atins cele mai ridicate valori din Europa, nu simte că are vreo explicație de dat în privința cheltuielilor aberante pe care le face de aproape patru ani de când gestionează ditamai bugetul, deși dorește să-și păstreze funcția la Primăria Generală. În schimb, se victimizează ridicol și îi învinovățește pe liberali că i-au redus din bani.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a publicat recent pe pagina sa de Facebook felul în care au fost risipite miliarde de lei prin companiile inutile înființate de Firea. „În 2017 G.Firea a înființat 22 de companii. Astăzi sunt funcționale 18. Câți oameni lucrează în aceste companii? 4500 de persoane. 1500 doar la Compania Municipală Consolidări. Salariile? Evident mai mari că în sectorul privat. Ajung la 7400 lei NET. Cu câți bani au fost capitalizate? Mai clar, câți bani a luat G. Firea de la investiții pentru plata SINECURILOR? UN MILIARD de lei!!! Așa își bate joc G.Firea de banii românilor. Va urma!”, a scris Cîțu.

„Nu vor să ne dea acești bani. Proiectul de buget a cuprins 55% pentru Primăria Capitalei - cotă din impozitul pe venit. Când a ajuns la Monitorul Oficial se mai tăiaseră 5 procente. Ei stiu foarte bine că această sumă nu ajunge să achităm facturile pentru transportul public în comun, pentru termoficare, pentru 19 spitale, pentru 14 teatre. Vin cu această marotă de pe Facebook că s-au făcut 2-3 concerte. Concertele sunt solicitate, sunt sume infime, nu pot fi comparate cu sumele pe care le plătește PMB pentru subvenții sau pentru obiectivele de investiții”, a declarat Gabriela Firea la Antena3, potrivit Mediafax.

„Doar la București nu avem voie să organizăm, trebuie să trăim ca în grotă, trebuie să trăim ca în Evul Mediu pentru că așa spune PNL. Ce pot să fac?”, s-a mai lamentat Firea.

" Avem ministrul Muncii o doamnă - eu m-am bucurat, vă spun sincer. Pentru mine, în politică, trebuie să existe adversități de idei, nicidecum dușmănii. M-am bucurat că este o doamnă, am avut-o și noi pe doamna Vasilescu, a urmat domnul Budai. M-am gândit că va fi sensibilă la problemele oamenilor. Ce constatăm: niciun mușchi pe față nu se mișcă atunci când vorbim că avem o lege, propusă de PSD votată în Parlament, promulgată de președintele țării, termen prorogat de către guvernul PNL. Dacă eram ministru al Muncii, mă aşezam la uşa domnului premier Orban şi nu mai plecam de acolo, intram în greva foamei, să se majoreze alocaţiile copiilor. Cum poţi să fii ministrul Muncii şi să nu te intereseze un proiect atât de important, de vital (...), să nu te doară sufletul că pensionarii au avut un nivel de aşteptare pentru pensia minimă, au avut un nivel de aşteptare pentru punctul de pensie şi aşteptau 1 septembrie să se întâmple ce a promis PSD? (...) Ei răspund în şabloane, se vor mări pensiile, cum spune legea, dar legea poate fi modificată prin ordonanţă de urgenţă, deci e o manipulare prin omisiune. (...) Dacă eram ministrul Muncii, rămâneam la uşa premierului şi nu mai plecam de acolo, greva foamei, dacă nu mi se dădea promisiunea că se vor găsi bani (...) pentru majorarea alocaţiilor şi pentru pensionari", i-a povestit Firea fostului său coleg de Antenă. Mihai Gâdea.

De asemenea, Gabriela Firea a acuzat că are loc o campanie electorală pentru alegerile locale "foarte urâtă", la care participă "pe bani publici" cei mai mulţi membri ai Guvernului.

"Această precampanie electorală pentru alegerile locale e mult mai animată decât alegerile prezidenţiale. (...) E foarte trist ceea ce se întâmplă, pentru că aceşti demnitari ai statului român, începând cu premierul, continuând cu miniştrii cabinetului său sunt plătiţi de către noi toţi şi au salarii mari (...), folosesc maşini guvernamentale, birouri guvernamentale, au staffuri plătite din bani publici pentru a face campanie electorală doar pentru Primăria Capitalei, atât îi interesează. Eu cred că e un folos necuvenit şi anume unul electoral, folosind toate aceste resurse ale statului doar pentru a face campanie electorală în favoarea unui partid politic şi anume PNL. E o campanie electorală foarte urâtă, foarte murdară, la care participă pe bani publici cei mai mulţi membri ai Guvernului. Nu e normal într-o societate democratică", a spus Firea.

Violeta Alexandru a răspuns acuzațiilor primarului general într-o postare pe Facebook:

„G. Firea - PSD dă semne clare că a intrat în panica pierderii alegerilor. În loc să muncească, lansează de 10 ori pe zi atacuri disperate și lipsite de cel mai elementar bun simț. Stau de dimineață până seara târziu la serviciu și îmi pun toată priceperea si energia în slujba cetățenilor, fie ei copii, tineri, adulți sau pensionari. O fac pentru că așa văd eu lucrurile. Făcute cu responsabilitate și datorie. În nici 3 luni am făcut cât nu au făcut oamenii PSD în ani. Sunt oameni care, dacă nu ar avea funcții la stat, nu s-ar descurca să facă altceva în viață.

Românii nu au nevoie de mila nimănui, G. Firea! Nu înțelegeți nimic din ceea ce așteaptă românii! Dar sigur că puteați face chiar dvs. greva foamei. Când ați semnat pentru reducerea suplimentului pentru persoanele cu handicap, un angajament pe care l-ați luat trecând hotărârea de alocare a banilor pentru aceste persoane prin Consiliul General.

Românii au nevoie de demnitari și de aleși care să lucreze pentru ei cu responsabilitate, onoare și pricepere.

Vin alegerile, G. Firea! Vom vedea cine și unde se va muta”.

Sursa foto: captură video Antena3

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.