Gabriela Firea pune pe jar Guvernul Dăncilă: Dacă economia duduie, de ce se taie din banii destinați proiectelor de dezvoltare?!


Gabriela Firea pune pe jar Guvernul Dăncilă: Dacă economia duduie, de ce se taie din banii destinați proiectelor de dezvoltare?!

Gabriela Firea a luat la rost marți, 29 ianuarie, Guvernul Dăncilă pentru că au fost tăiați bani destinați proiectelor de dezvoltare, deși seară de seară reprezentanții Executivului susțin cu tărie că economia merge ceas. 

„Anul trecut ni s-au tăiat nişte bani. Am făcut nişte declaraţii şi ni s-a promis că anul acesta se revine. Din ce am văzut pe surse, pentru că nu am avut acces la datele reale ale proiectului de buget, la fel se vorbete despre diminuare. Ceea ce ar fi dramatic. (...)

Sunt convinsă că există soluţii şi mai ales că auzim în fiecare seară la televizor că ţara este pe plus, bugetul este pe plus, încasările merg foarte bine, economia duduie. Dacă economia duduie, de ce trebuie să tăiem de la proiectele de dezvoltare?, a declarat primarul Gabriela Firea.

Totodată, nu doar edilul Bucureștiului a pus reale semne de întrebare privind creșterea economică pe care o pretinde guvernarea PSD-ALDE. Inclusiv primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a atras atenția că administrația publică este profund subfinanțată. 

„Anul trecut au fost tăiate cu mai bine de 30%. Undeva către 40% au fost tăiate. Azi, administraţia publică locală este profund subfinanţată. Această eroare de anul trecut nu trebuie să se repete niciodată. (...) Astăzi (marţi, nr.) mergem la Minister şi sperăm să găsim acea formă în care statul român să funcţioneze. Primăriile sunt tot stat român”, a spus Robert Negoiţă, informează mediafax.ro

Gabriela Firea se întâlneşte, marţi, la sediul Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), pentru a discuta cu primarii municipiilor don ţară despre alocările bugetare din administraţia publică locală. După discuţia de la AMR, Firea şi preşedintele AMR, Robert Negoiţă, va participa la o întâlnie cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, alături de primarii municipiilor din ţară.

Primarii de municipii din România au acuzat, luni, Guvernul că nu i-a consultat referitor la construcţia proiectului de buget pentru anul 2019, edilii solicitând o întâlnire de urgenţă marţi cu premierul Viorica Dăncilă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.