Gabriela Firea, tot mai ridicolă și nebună de furie: „Am vrut să-mi scot pantoful și să sparg televizorul”/Sociolog: „Firea poate demola PSD definitiv. N-o poate opri nimeni”


Gabriela Firea, tot mai ridicolă și nebună de furie: „Am vrut să-mi scot pantoful și să sparg televizorul”/Sociolog: „Firea poate demola PSD definitiv. N-o poate opri nimeni”

Învinsă în cursa pentru Primăria București, în ciuda pomenilor electorale uriașe pe care le-a risipit în toate direcțiile încă de la începutul mandatului său pentru a-și consolida imaginea, Gabriela Firea gestionează lamentabil înfrângerea de duminică, acuzând pe toată lumea, bălăcărind foști aliați, amenințând și făcând tot felul de declarații publice jenante.

Una dintrea acestea, emisă la Antena3, unde s-a dus să se plângă că a fost furată și trădată, a fost surprinsă de sociologul și scriitorul Sebastian Lăzăroiu și postată pe pagina sa de Facebook: "Am vrut să-mi scot pantoful...pentru că tot mi s-a reproșat că sunt femeie...și să sparg televizorul". Este vorba despre reacția pe care a avut-o Firea (povestită chiar de ea) când l-a văzut la televizor pe noul primar al Bucureștiului, Nicușor Dan, a doua zi după câștigarea alegerilor.

„În treizeci de ani, n-am văzut politician atât de incapabil să gestioneze înfrângerea”, a comentat Lăzăroiu. Tot dânsul este de părere că fostul primar, care este și președintele PSD București, are capacitatea de a „demola PSD definitiv” dacă va continua să mitralieze în toate părțile, acoperindu-se de ridicol cum se întâmplă în acest moment.

„Un prieten ne atenționează că Firea ar fi spus, în fervoarea ei post-traumatică, „am pierdut alegerile pentru că am spălat duminică” (ceea ce nu e exclus, pentru că e păcat să speli rufe cu apă caldă când apa caldă e așa de rară). Am crezut că e glumă, dar se pare că chiar a zis asta, deși unii zic că e doar un meme reușit 🙂 Nici nu mai contează...
Mă rog, nu asta voiam să vă spun, deși e treabă serioasă.

În seara asta am realizat că Firea poate demola PSD definitiv. E atât de pornită încât va face pagube mari de tot în următoarele zile. N-o poate opri nimeni. Nici Ciolacu, nici Stănescu...Ei s-au ascuns sub masă deja de teamă să nu-i ia pe sus uraganul. Ce n-au reușit PNL și USR+ să desăvârșească la alegerile astea cred că va reuși Firea, doar trebuie lăsată să se desfășoare, nu trebuie întreruptă. Dacă va fi așa, eu nu mai spăl duminica niciodată”, a scris Lăzăroiu pe pagina sa de Facebook.

Marți noapte, Firea a declarat posturilor de televiziune pro PSD, Antena 3 și RTV, că urmează să solicite renumărarea voturilor, având indicii că „lucrurile nu au fost corecte în toate secțiile de votare”.

Tot la Antena 3, Firea s-a luat la harță în direct cu Marius Pieleanu, sociologul de casă, de altfel, al PSD și A3, pe care l-a acuzat a folosit „instrumente din alte zone și nu sociologice” la realizarea exit-poll-ului și l-a întrebat cum explică o diferență de 12 procente, dintre prânz, când susține că avea 5 procente peste candidatul Dreptei, și momentul închiderii urnelor, când era cu 7 procente sub acesta.

„Nu am mai pomenit diferențe atât de mari. A fost un vot mixt pe toată perioada zilei. Am vorbit cu matematicieni, statisticieni, aceste 12 puncte nu se pot explica. Am văzut procese verbale modificate cu pixul, cu voturi trecute la contracandidatul meu. S-au chemat urne care n-au mai ajuns la persoanele care le-au solicitat”, a acuzat Firea, marți spre miercuri noapte, într-o intervenția telefonică de la Antena 3.

„Sunt indicii că lucrurile nu au fost corecte în toate secțiile de votare. În multe secții s-au defectat tabletele STS și mult timp nu au funcționat. La 21.00, printr-un blocaj, nu se mai puteau scana buletine, dar se putea filma ce se întâmplă în secția de votare. Aceste imagini pot fi analizate și se poate vedea ce s-a întâmplat în secțiile de votare. Supraveghetorii noștri au fost marginalizați, îndepărtați de la masă”, s-a plâns Firea, marți seară, la RTV.

Conducerea PSD se gândește să conteste votul din Capitală, pentru că „e datoria PSD față de bucureșteni”.

„Am decis de comun acord că astăzi şi în întreaga perioadă să se verifice procesele verbale şi cifrele. Dincolo de mine, de a spune clar că ne-am decis că vom contesta acest lucru, există semne că rezultatul nu este tocmai cu realitatea şi poate se leagă cu se s-a întâmplat în ziua alegerilor, când la prânz aveam mai multe procente peste Nicuşor Dan", a mai spus Gabriela Firea la RomaniaTV.

La Antena 3, în interviul pe care i l-a luat Mihai Gâdea, Firea a confirmat că va candida la alegerile parlamentare din partea PSD și că ”nu exclude” nici o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.