Garda de Mediu începe, în sfârșit, să se miște! Un mare poluator din Capitală a fost arestat


Garda de Mediu începe, în sfârșit, să se miște! Un mare poluator din Capitală a fost arestat

Imediat după demiterea lui Viorel Glăman, un personaj obscur prieten cu mafia gunoaielor (detalii AICI și AICI), Garda de Mediu din București începe să dea, în sfârșit, semne de viață.

Mai exact, judecătorii au decis arestarea preventivă a proprietarului unei firme de salubrizare, acuzată că a poluat masiv zone din apropierea Capitalei, unde ar fi aruncat sute de tone de gunoi strâns din parcurile din Sectorul 1 al Capitalei. 

Ieri declaram că vreau să îi văd cu cătușe la mâini pe toți hoții de lemne din România, pentru că am convingerea că toată lumea ar înțelege astfel că nu mai e de glumă să te joci de-a tăiatul ilegal în pădurile noastre. Exact același lucru este vlabil și pentru cei care încalcă legislația de mediu și își bat joc de sănătatea noastră.

Mă bucur că Garda Națională de Mediu a avut o contribuție decisivă în această anchetă și îmi doresc ca astfel de acțiuni să continue”, a transmis ministrul Mediului, Costel Alexe, citat de Digi24

În perioada 26.07.2019 - 22.10.2019, o societate comercială care colecta, transporta şi depozita deşeuri municipale şi deşeuri de origine animală din parcurile din Sectorul 1 Bucureşti a deversat în apă şi introdus în sol sute de tone de deşeuri, respectiv le-a îngropat în sol în zona unor balastiere din judeţele Ilfov şi Giurgiu şi le-a deversat în albia râului Argeş, fără respectarea prevederilor legate, aducând un prejudiciu semnificativ mediului”, spun procurorii.

Dosarul a fost deschis după percheziţiile de amploare de marţi. Ministerul Mediului va verifica, până la finalul acestei săptămâni, toate sursele de poluare din zona București – Ilfov, iar operatorii care nu dețin echipamente pentru montorizarea calității aerului vor fi obligați să remedieze situația, a anunțat Costel Alexe, ministrul Mediului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.