George Dircă: "Secția specială trebuie desființată pentru că rolul său nu a fost unul în interesul Justiției, ci al Partidului Social Democrat!"


George Dircă: "Secția specială trebuie desființată pentru că rolul său nu a fost unul în interesul Justiției, ci al Partidului Social Democrat!"

Senatorul USR George Dircă scrie într-o postare pe Facebook, după publicarea rapoartelor GRECO, că desființarea Secției speciale trebuie să aibă loc în cel mai scurt timp, iar ministrul Justiției, Ana Birchall, trebuie să ofere garanții în acest sens.

Totodată, parlamentarul solicită ministrului Justiției, Ana Birchall, să anunțe calendarul punerii în aplicare a recomandărilor din rapoarte.

CITIȚI ȘI: Adina Florea și Secția specială, pe făraș? Ministerul Justiției a publicat Raportul GRECO

Redăm postarea senatorului USR:

„Raportul GRECO sanctioneaza aspru decizia PSD de infiintare a SS

Am solicitat publicarea celor două rapoarte GRECO și, cu o întârziere de câteva săptămâni, Guvernul a decis ca acestea să fie prezentate atât în română, cât și în engleză. Însă publicarea acestor documente nu este un obiectiv în sine, iar motivul pentru care noi am solicitat ca materialele GRECO să poată fi accesibile oricui a fost tocmai înlăturarea oricăror dubii sau semne de întrebare privitoarea la recomandările formulate.

Răspunsul GRECO la sesizarea Direcției Naționale Anticorupție privind OUG 7 și, mai exact, înființarea Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție confirmă punctul de vedere al Uniunii Salvați România: Secția specială trebuie desființată pentru că rolul său nu a fost unul în interesul Justiției, ci al Partidului Social Democrat.

USR a depus oricum o propunere legislativă pentru desființarea SIIJ, însă prin publicarea acestor două rapoarte astăzi, Ministerul Justiției recunoaște caracterul obligatoriu al recomandărilor GRECO și, indiferent de presiunea exercitată de PSD, trebuie să le pună în aplicare.

Astfel, dacă Guvernul Dăncilă nu intenționează să retragă România din Grupul Statelor Împotriva Corupției, atunci desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție trebuie să aibă loc în cât mai scurt timp, iar ministrul Justiției, Ana Birchall, trebuie să ofere garanții în acest sens și să anunțe calendarul punerii în aplicare a recomandărilor din rapoarte, scrie George Dircă pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.