Grecia: în continuă creștere, pandemia COVID-19 lasă Atena pustie! Grecii din capitală migrează spre insule. Măsuri fără precedent și o veste bună: o tânără cu coronavirus a născut un bebeluș sănătos


  • ACP
  • Mar 19, 2020 14:30
  • 2559
Grecia: în continuă creștere, pandemia COVID-19 lasă Atena pustie! Grecii din capitală migrează spre insule. Măsuri fără precedent și o veste bună: o tânără cu coronavirus a născut un bebeluș sănătos

Grecia se confruntă cu o creștere rapidă a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, ceea ce a dus la luarea unor măsuri drastice pentru oprirea răspândirii flagelului.

În țară nu mai sunt permise adunări de mai mult de 10 persoane (ceea ce presupune și oprirea slujbelor religioase) și au fost închise restaurantele, hotelurile, muzeele și sălile de spectacole, iar din Atena s-a plecat în masă, într-un exod îndreptat către insulele înconjurătoare ori către zonele rurale mai izolate, ceea ce a dus la producerea unei atmosfere sumbre, greu de imaginat cu doar câteva luni înainte în însoritul oraș de la Mediterană – mai multe detalii AICI.

Pe fondul acesta întunecat, o veste bună aduce un pic de seninătate – la Attikon General Hospital s-a născut un copil perfect sănătos, dintr-o mamă infectată cu coronavirus. Femeia (în vârstă de 24 de ani) a prezentat, duminică, simptomele bolii și la testul pentru Covid-19 a avut rezultat pozitiv atât ea cât și soțul ei și, în consecință, ambii au fost internați. După naștere a fost testat și copilul, dar rezultatul în cazul lui a fost negativ.

Acum și mama și copilul se află într-o stare descrisă ca ”excelentă” de presa greacă, chiar dacă mama a fost transferată într-o cameră cu presiune negativă iar copilul în salonul pentru nou-născuți – mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.