Grupul infracțional din Kiseleff rămâne fără un deputat. Ana Birchall și-a dat demisia

Deputata Ana Birchall a anunțat luni că și-a dat demisia din grupul parlamentar PSD și va activa momentan ca deputat neafiliat. 

"Aș vrea să vă spun că astăzi am îndeplinit o formalitate: am înaintat Biroului Permanent al Camerei Deputaților demisia mea din grupul parlamentar PSD.


Voi continua să reprezint interesele celor care m-au votat, cu același profesionalism și responsabilitate, respectând jurământul depus, în calitate de deputat neafiliat. Cel puțin pentru moment...", a scris Birchall pe Facebook.

Amintim că fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall a declarat pe 12 noiembrie 2019 că a aflat din presă de excluderea sa din PSD: "Astă seară, am aflat cu surprindere, din presă, că am fost exclusă din PSD, adică din partidul în care am muncit o viaţă întreagă, fără ca măcar să fi fost invitată la şedinţa să aud ‘capetele de acuzare’ şi să pot răspunde. În ciuda acestei atitudini de neînţeles din partea colegilor mei, nu mă voi dezice de valorile care m-au ghidat pe parcursul întregii mele cariere politice: justiţia, profesionalismul, responsabilitatea, valorile europene şi euroatlantice".

Vasilica Dăncilă, președinte PSD la acea vreme, este cea care a exclus-o pe Ana Birchall din partid, întrucât ieșise cu declarații referitoare la justiție. De subliniat că Birchall era ministru al Justiției, iar PSD îi interzicea să iasă cu declarații legate de justiție. Mai mult, mulți dintre pesediști îi reproșau Anei Birchall că face jocurile "statului paralel", deși, de fapt, aceasta nu făcea decât să nu accepte linșajul pesedist asupra justiției. De altfel, procurorul general al SUA, William P. Barr, a avut cuvinte apreciative pentru activitatea Anei Birchall ca ministru al Justiției: "Departamentul de Justiție a lucrat îndeaproape cu Ana Birchall și o consideră un partener vital și de încredere în lupta anticorupție".