Guvernul dă mită Antenei 3. Jurnalista Carmen Dumitrescu: "PNL n-a făcut altceva decât să se folosească de situația grea a jurnaliștilor cinstiți în pandemie ca să recompenseze mogulii cu trecut infracțional!"

Jurnalista Carmen Dumitrescu a lansat o serie de critici dure la adresa Guvernului Orban după ce s-a aflat că trustul Intact, deținut de securistul Dan Voiculescu, a primit suma de 3,3 milioane de euro din banii cetățenilor sub pretextul sprijinului financiar pe vreme de pandemie. 

MAI MULTE DETALII: Guvernul Orban aruncă cu bani în televiziunea securistului Voiculescu: Antena 3 ia peste 3 milioane de euro

"Guvernul PNL n-a făcut altceva decât să se folosească de situația grea a jurnaliștilor cinstiți în pandemie ca să recompenseze mogulii cu trecut infracțional. Iar ajutorul n-a fost sprijin, ci mită", motiv pentru care "printre condițiile de accesare a banilor nu s-a numărat și aceea de a demonstra că te afli în dificultate", a subliniat jurnalista Carmen Dumitrescu. 

Carmen Dumitrescu, pe Facebook: "Să vă explic mai în detaliu care a fost faza cu banii de la Guvern pentru sprijinirea presei.

Problema s-a pus frumos la început. Contractele presei (mai ales ale celei locale) s-au rupt în pandemie. Multe redacții funcționează de acasă, cu oameni plătiți la articol. Era un lucru bun ca guvernul să ajute oamenii ăștia. Că, oricât de critici sunteți voi cu presa, jurnalistul e și el om. Și îmi pare rău să vă dezamăgesc, dar îi e și lui foame.

Dar, după ce s-a pus problema frumos, și o parte a presei locale a acceptat ideea că merită și ea sprijin ca să trăiască, de vreme ce cititorii nu dau un leu pe o muncă sisifică, guvernul a gândit condițiile în așa fel încât să se încadreze la bani doar mogulii. Ăia adevărați, cu conturi doldora. Și au aruncat niște resturi pe la presa locală, ca să se asigure că și ea tace.

De fapt, guvernul PNL n-a făcut altceva decât să se folosească de situația grea a jurnaliștilor cinstiți în pandemie ca să recompenseze mogulii cu trecut infracțional. Iar ajutorul n-a fost sprijin, ci mită.

Tocmai de aia, printre condițiile de accesare a banilor nu s-a numărat și aceea de a demonstra că te afli în dificultate. Pentru că Maricel, Felix, Budeanu, etc, niciunul nu știe ce e aia dificultate financiară. Și nici ce înseamnă jurnalismul, din păcate".

Mai mult, Carmen Dumitrescu a reflectat modul în care au contracarat sectanții de partid ai PNL știrea privind suma primită de Antena 3. O parte dintre fanii PNL au zis că e fake news, deși vorbim despre informații cu caracter public, iar alții au spus că nu este în regulă ca informațiile de genul să fie prezentate, întrucât este ajutat PSD în plin an electoral. În acest context, Carmen Dumitrescu a atras atenția că nu se vrea ajutorarea PSD, dar nici înlocuirea PSD-ului "cu un partid de pesediști vopsiți".

"Admiteți că greșesc și ai voștri și, dacă nu se corectează, faceți voi partid cinstit. Dar nu apărați ticăloșii, doar pentru că scrie PNL pe carnetul lor de partid", a evidențiat Carmen Dumitrescu. 

Carmen Dumitrescu, pe Facebook: "E incredibil cum fanii PNL susțin că adevărul nu e adevărat. Că nu a dat guvernul lor drag bani la Antene. Ba mai mult, dacă sunt un pic alfabetizați și știu să citească documente, ei susțin că nu ar fi trebuit scrisă această ticăloșie penelistă, pentru că "ajută PSD-ul".

Mă oameni buni, noi nu vrem PSD-ul. Dar nici să înlocuim PSD-ul cu un partid de pesediști vopsiți în galben nu vrem. Iar atitudinea asta de a nega evidențele e tot de la PSD, să știți. Așa că, dacă o practicați, nu sunteți decât niște distruși de pesediști cu carnet galben de care Brătienilor le-ar fi rușine.

Admiteți că greșesc și ai voștri și, dacă nu se corectează, faceți voi partid cinstit. Dar nu apărați ticăloșii, doar pentru că scrie PNL pe carnetul lor de partid".