Guvernul ORBAN merge în Parlament. Liderul PNL e sigur că trece. Codrin Ștefănescu a visat urât și s-a zvârcolit toată noaptea


Guvernul ORBAN merge în Parlament. Liderul PNL e sigur că trece. Codrin Ștefănescu a visat urât și s-a zvârcolit toată noaptea

La aproape o lună de la moțiunea care a dus la demiterea guvernului catastrofă Dăncilă, plenul Parlamentului se reunește luni, de la ora 14.00, pentru a vota învestirea Guvernului Orban. Pentru asta însă, cabinetul PNL desemnat are nevoie de minimum 233 de voturi. Șeful acestuia, Ludovic Orban, estima, zilele trecute, că ar putea obține între 237 și 243 de voturi.

Orban a spus, potrivit digi24.ro, că își bazează calculele pe discuții purtate și pe analiza prezenței în grupurile parlamentare care sprijină învestirea guvernului. 

„Suntem încrezători, în ciuda boicotului PSD, pe care nu-l înțelegem. Este un mod urât de a ieși din scenă. Am încrede că mâine vom da României un guvern legitim care să se apuce de treabă din prima zi”, a declarat, duminică, Ludovic Orban.

Întrebat despre atitudinea Pro România și dacă vor exista parlamentari din acest partid care vor veni pentru a asigura cvorumul, liderul liberal s-a limitat să spună doar atât: „Veți vedea mâine”. 

PSD şi Pro România au tot anunțat, zilele astea, că vor lipsi de la vot.

"Sunt încrezător, în ciuda boicotului rușinos al PSD, pe care sincer nu-l înțelegem, e un mod urât de a ieși din scenă, care până la urmă le face și lor rău. În ciuda boicotului, am convingerea că vom reuși mâine să dăm României un guvern legitim, un guvern responsabil, un guvern care să se apuce de treabă încă din prima zi și care să rezolve marile probleme cu care se confruntă România”, a precizat Ludovic Orban, duminică seara.

Pe de altă parte, în week-endul de dinaintea votului din Parlament, Victor Ponta, liderul Pro România, a dat de înțeles că s-ar putea suci în cele din urmă și ar putea asigura totuși cvorumul în plen pentru votul de învestitură, cu o condiție însă: schimbarea celor trei miniștri care au primit aviz negativ după audierile din comisii. Este vorba despre cei propuși la Muncă, Finanțe și Dezvoltare Regională. Printre ei, și Florin Cîțu, care a discutat, duminică, la sediul PNL cu Ludovic Orban.

Premierul desemnat  a spus însă în repetate rânduri că nu îi va retrage pe miniştrii propuşi care au primit aviz negativ.  "Sunt extrem de mulţumit de prestaţia candidaţilor PNL. S-au prezentat la înălţime. Trebuie să readuc aminte că nu a mai existat de mult un asemenea proces de audiere a candidaţilor pentru funcţia de ministru, audieri care să dureze trei ore, audieri pe parcursul cărora să se pună zeci de întrebări'', a arătat el.

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, susține că în noaptea de dinaintea votului s-ar fi scos dosarele pe masă pentru șantaj și amenințări la parlamentarii care ar prezenta vulnerabilități de natură penală..

”În noaptea aceasta se va juca tare. Cu dosare, șantaj, amenintāri sau promisiuni. Iar mâine vom afla adevārul! Cu totii! Cine trādeazā, cine cedeazā, cine sustine guvernul impus de sistem. Si totul o sā devinā foarte clar”, scrie Codrin Ștefănescu pe pagina sa de Facebook, referindu-se cel mai probabil la colegii săi din partidul-mafie.

CITEȘTE ȘI: Planul murdar al PSD de sabotare a miniștrilor propuși. Social-democraților li s-a transmis deja ce liberali să respingă la comisii

Ponta vrea să arunce România într-o amplă criză guvernamentală. Condiția pusă de președintele Pro România pentru ca parlamentarii săi să se prezinte la votul de învestitură al Guvernului Orban

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.