Guvernul Orban trebuie să-l DEMITĂ mâine pe ”ievaluatorul” Tudorel Toader din Comisia de la Veneția! Mazilirea Laurei Codruța Kovesi și LECȚIA Poloniei

Profesorul și jurnalistul Ciprian Apetrei explică, pe contul de Facebook al domniei sale, că Guvernul Orban trebuie să-l demită mâine pe ”ievaluatorul” Tudorel Toader din Comisia de la Veneția, după ce verdictul CEDO de astăzi acuză ilegalitatea deciziei CCR în cazul revocării Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA:

”CEDO a confirmat astăzi ilegalitatea deciziei CCR. Ce s-ar fi întâmplat dacă președintele nu o respecta? PSD ar fi reclamat asta, culmea, la UE.

Va revolta tupeul lui Dorneanu, un politician PSD-ist care conduce după bunul plac aceasta instituție? Schimbând textul Constituiei fără nici o teama? Gândiți-vă ca sistemul de justiție ar fi plin, la vârf, de Dorneni roșii. Și ca partidul de la putere ar încerca să reformeze sistemul și sa mai pensioneze din ei. Dar ei se agata de funcții, cu ajutorul PSD-ului. Care reclama la UE, cu nerușinare, ‹abuzuri asupra Justiției›.

Asta se întâmplă în Polonia. De asta tot vedeți scris, în informații preluate fără deontologie, ca acolo este un regim ‹iliberal›. PSD-ul lor isi apară dornenii, cu sprijinul socialiștilor europeni.

Politizarea CCR a fost cea mai buna manevra împotriva justiției. Uitați-vă cat de calm este ievaluatorul Tudorel Toader. Știa ce face. Și Dorneanu. Decizia de astăzi este o palma simbolică, pe care obrazul lor gros nu o simte.

Guvernul trebuie sa îl schimbe mâine pe Tudorel din Comisia de la Veneția. Iar noi sa ne uitam cu atentie la lecția poloneza. Jocurile nu sunt făcute, sistemul nu se va preda singur, după înfrângerea de astăzi”.