Guvernul PSD și-a făcut Direcție Specială condusă de un GENERAL și NU vrea să spună câți oameni lucrează acolo

În 2017, printr-o hotărâre de reorganizare a Secretarului General al Guvernului, în cadrul acestei structuri a fost înființată o așa-numită ”Direcție Specială”.

Acum, într-un răspuns la o interpelare a deputatului USR Lucian Stanciu Viziteu, șeful SGG, Toni Greblă, precizează că direcția este condusă de generalul Gheorghe Soare, un genist cu experiență militară în Irak.


Greblă nu vrea să spună însă câți angajați are direcția, întrucât numărul lor este confidențial și nu poate fi transmis prin ”rețele informatice nesecurizate”.

În rapoartele anuale de activitate a SGG, pentru anii 2017 și 2018, activitatea direcției speciale pare una banală: asigură legătura cu CSAT și gestionarea documentelor secrete.

Este posibil ca această unitate să fi asigurat legătura cu Ministerul de Interne în timpul protestelor din 10 august 2018, întrucât raportul SGG pe acel an arată că ea ”a asigurat serviciul de permanenţă (24h/7zile) la Guvernul României (Palat Victoria) pentru asigurarea legăturii permanente cu centrele operative constituite la nivelul instituţiilor publice centrale cu atribuţii în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă/evenimente de amploare de ordine publică, în scopul primirii, centralizării şi distribuirii către secretarul general al Guvernului, prim-ministru, viceprim-miniştri, precum şi către alţi demnitari din Palatul Victoria, cu atribuţii în domeniu, a rapoartelor şi informaţiilor referitoare la situaţiile de urgenţă şi evenimentele deosebite”.