Halucinanta supra-impozitare a contractelor part-time, eliminată: Nu e posibil să muncești două ore și să plătești taxe pentru opt ore!

Supraimpozitarea contractelor de muncă part-time va fi eliminată începând cu 1 ianuarie 2020, conform unui proiect de lege pentru modificarea Codului fiscal, adoptat miercuri de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, cu 280 de voturi "pentru", un vot împotrivă şi două abţineri. Proiectul de lege a fost iniţiat de 53 de parlamentari liberali.

"Eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă cu timp parțial și aplicarea unei baze de calcul pentru contribuțiile sociale și a contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate în funcție de salariul realizat și nu în funcție de salariul de bază minim brut pe țară, care ține de o decizie discreționară a Guvernului", arată expunerea de motive a actului normativ.


Robert Sighiartău (PNL): Nu este posibil ca "într-un stat normal să munceşti două ore şi să plăteşti taxe pentru opt ore".

Claudiu Năsui (USR): Se elimină ruşinoasa supra-impozitare a muncii part-time. (...) Practic, puteai să munceşti două ore şi să fii impozitat pe opt. Lucru unic în lume. Dar asta a fost găselniţa statului român pentru a combate, chipurile, evaziunea fiscală în muncă. Deci, nu reducem impozitarea, nu îi ajutăm pe oameni, le dăm în cap mai tare. Aţi produs salarii nete negative, dacă mai ţineţi minte, în ianuarie 2018, prin prevederea aceasta.