Hoții strigă "hoții!". Ciolacu, pus la zid de o jurnalistă prin 6 întrebări-cheie care reliefează tupeul și demagogia PSD de a lansa acuzații de corupție la adresa actualei guvernări


Hoții strigă "hoții!". Ciolacu, pus la zid de o jurnalistă prin 6 întrebări-cheie care reliefează tupeul și demagogia PSD de a lansa acuzații de corupție la adresa actualei guvernări

Președintele PSD Marcel Ciolacu a acuzat miercuri guvernarea PNL de tunuri și corupție, amenințându-i pe liberali cu pușcăria după ce vor pleca de la guvernare, în cazul în care moțiunea de cenzură ce va fi depusă pe 17 august va avea succes.

Marcel Ciolacu: "Ajunge! S-a umplut paharul! PSD nu va permite ca România să se scufunde în incompetența și prostia patronată de Guvernul pe care-l conduceți. Pe 17 august, PSD va depune moțiunea de cenzură. Considerăm că e timpul să plecați acasă sau la pușcărie, în funcție de faptele fiecăruia. Când românii erau închiși în case, ați devalizat bugetul României. Sute de milioane de euro au ajuns în buzunarele clientelei de partid. Trebuiau să câștige ca să vă finanțeze campaniile electorale. Tot mecanismul infracțional a fost dezvăluit în rapotul de ieri al Curții de Conturi. Bugetul public a fost jefuit sub umbrela stării de urgență. Ați sabotat cu bună știință sănătatea românilor. Prejudiciu de 650 de milioane de lei, peste 800 de nereguli constatate de Curtea de Conturi doar în starea de urgență. PNL tropăie de nerăbdare să facă alegeri. PNL știe că orice amânare duce la pierderea puterii. Știți că atunci vă veți pierde și libertatea".

Ca replică, liderul deputaților PNL Florin Roman a evidențiat tupeul pesediștilor de a vorbi despre corupție în condițiile în care au avut doi președinți de partid care au ajuns la pușcărie, Liviu Dragnea și Adrian Năstase. Astfel, Roman i-a transmis lui Ciolacu referitor la amenințarea cu pușcăria să nu sape groapa altuia, căci ar putea să pice el în ea.

Florin Roman: "V-am auzit vorbind de tunuri. Chiar aşa? Voi vorbiţi de tunuri, stimaţi colegi? E adevărat, am citit şi eu raportul Curţii de Conturi, sunt 165 de pagini. Cred că unui lider PSD îi e greu să citească 165 de pagini şi nu vreau să se supere nimeni dar dacă mă gândesc de la Dăncilă încoace e greu cu cititul. Nu cred că aţi citit acel raport cap-coadă. Dacă ați fi citit acel raport cap-coadă ați fo constatat că raportul Curții de Conturi infirmă toate prostiile și minciunile pe care le-ați spus și repetat obsesiv vorbind generalități. Da, raportul Curții de Conturi, într-adevăr, semnalează niște tunuri. Și dacă vă uitați, cea mai mare sancțiune e dată asocierii a două consilii județene conduse de lideri ai PSD. Oamenii care au avut hoţia în sânge nu şi-o pot scoate în veci. Când aud că vorbiţi de hoţie vă rog frumos întrebaţi-i pe români şi o să vedeţi că pun sinomin între PSD şi hoţie. Vorbiţi de puşcărie. Serios? Adrian Năstase al cui preşedinte a fost? Dar Liviu Dragnea al cui preşedinte a fost? Al dumneavoastră, stimaţi colegi. Cei care v-au condus au ajuns în puşcărie şi domnule Ciolacu nu vorbiţi de funie în casa spânzuratului sau nu săpaţi groapa altuia că, spune un vechi proverb, s-ar putea să picaţi dumneavoastră în ea".

Vedeți video:


În acest context, jurnalista Melania Cincea a precizat că discursul PSD de astăzi privind corupția guvernării PNL reprezintă un act de demagogie pură, întrucât pesediștii nu s-au dezis și nu au condamnat actele de corupție care au marcat istoria acestui partid din 1989 încoace. În acest sens, Melania Cincea a lansat o serie de întrebări acide care reflecă tupeul PSD din registrul "hoții strigă "hoții!"".

Melania Cincea, pe Facebook: "Cum să lansezi de la tribuna Parlamentului acuzaţii de tunuri şi corupţie la adresa oponentului politic tu, reprezentant al PSD, şi tu, reprezentant al Pro România, adică exponenţi ai unui partid care a avut doi preşedinţi infractori de drept comun, condamnaţi pentru fapte de corupţie, de care partidul nu s-a dezis?

Cum să aduci astfel de acuzaţii, când – #noapteaecahoţii – ai făcut zid instituţional pentru apărarea unui puşcăriabil, premier de facto al ţării, un om care își apăra libertatea și interesele proprii, recurgând discreționar la instituții ale statului și punând în mișcare pentru asta tot activul de partid?

Cum să aduci astfel de acuzaţii când ai desemnat un prim-ministru care transmitea mesajul că baronii săi puşcăriabili sunt mai importanţi decât partenerii strategici ai României?

Cum să aduci astfel de acuzaţii când ţi-ai ales şi susţinut un şef de partid şi un prim-ministru care s-a împăunat cu un titlu de doctor obţinut prin furt intelectual?

Cum să aduci astfel de acuzaţii când, ani de zile, ai abuzat de imunitate în Parlament pentru a-ţi salva deputaţii şi senatorii puşcăriabili?

Cum să aduci astfel de acuzaţii când eşti artizan al "marţei negre", episodul în care, în Parlament, s-a încercat legalizarea co­rupţiei pentru demnitari, prin mo­di­fi­cările pregătite Codului Penal şi Legii am­nistiei? Cum?

Iată însă că se poate – acuzele au fost lansate azi din Parlamentul României –, atunci când demagogia este insondabilă. La fel ca tupeul. Ar fi fost îndreptăţit acest discurs, ar fi avut substanţă, dacă vreunul dintre cei care conduc sau au condus PSD şi-ar fi cerut scuze publice pentru toate aceste episoade. Aşa, repet, în opinia mea, e doar demagogie".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.