Iașul se confruntă cu o bombă COVID-19: comunistul Tudorel, care ignoră recomandările DSP și pune sănătatea studenților în pericol

Liga Studenților din Iași atrage atenția opiniei publice asupra pericolului epidemiologic iminent de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, unde, la solicitarea conducerii, rector fiind fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, studenții rămași în cămine au fost mutați în camere de mai multe persoane, deși unii se aflau în auto-izolare.

"Rectorul Tudorel Toader a ignorat recomandările Direcției de Sănătate Publică Iași și a încălcat normele și recomandările privind combaterea răspândirii coronavirusului pentru „a face economie” cu cheltuielile de întreține a căminelor, generând astfel o bombă epidemiologică cu ceas", mai semnalează studenții.

Astfel, studenții solicită de urgență ca fiecărui student rămas cazat în cămine să i se aloce o cameră personală și să se asigure permanența apei calde și a agentului termic.

Comunicatul studenților din Iași: 

"La #UAIC, 🇰🇵 Tudorel Toader pune în pericol sute de studenți și pe apropiații lor în plină epidemie:

⚠️ studenții rămași în cămine au fost mutați în camere de mai multe persoane, deși unii se aflau în auto-izolare❗️;

☣️ în camerele de cămin în care au fost mutați este frig, apa caldă nu este furnizată permanent, iar o parte dintre studenți au început să dezvolte simptome ușoare, asociate Covid-19;

🤮 nu este asigurată igiena corespunzătoare a spațiilor comune: toalete și oficii de preparare a hranei;

🤬 conducerea universității a ignorat recomandările Direcției de Sănătate Publică Iași (ca studenții să nu fie mutați mai mulți într-o cameră) și a încălcat normele și recomandările privind combaterea răspândirii coronavirusului pentru „a face economie” cu cheltuielile de întreține a căminelor, deși se primesc în continuare subvenții.

📣 Liga Studenților (LS IAȘI) solicită de urgență ca fiecărui student rămas cazat în cămine să i se aloce o cameră personală și să se asigure permanența apei calde și a agentului termic!". (citiți AICI comunicatul integral)

Sursa foto: Liga Studenţilor - LS IAŞI