Ieșiți de sub pat, stimați opozanți! Asumați-vă guvernarea, nu lăsați România încă 16 luni pe mâna Ciumei Roșii!

De fiecare dată când președintele Iohannis mai accepta un guvern PSD, îi criticam cedările și lașitatea. Și tot de fiecare dată, apărea corul postacilor, care se văita trist și fals: „Vrei să-l suspende și să ajungă Tăriceanu președinte”? Degeaba le explicam că așa ceva nu se va întâmpla și că, atunci când ești președintele României, n-ai dreptul moral să te predai în fața șantajului pesedist. Postacii își recitau lecția învățată de la partid.

Acum se vede că nu-i nici o diferență între unii lideri ai Opoziției, în frunte cu Dan Barna și Iohannis: și aceștia sunt niște lași. Fug de guvernare, nu vor să-și asume nimic, așa că lasă țara încă 16 luni pe mâna Guvernului Dăncilă.

Dragi simpatizanți USR+, când justificați lașitatea liderilor voștri invocând dezastrul de după guvernarea Cioloș nu reușiți decât să-l compromiteți pe aliatul vostru din PLUS. Da, Dragnea a câștigat zdrobitor alegerile din 2016 fiindcă guvernarea tehnocrată a jucat la două capete, a refuzat să modifice legea alegerilor locale, astfel încât primarii să fie aleși în două tururi, și a permis baronilor PSD să rămână alimentați la conducta de bani controlată de Vasile Dâncu și Mihai Busuioc. În loc să învățăm din acest eșec și, cu mult curaj, să ne asumăm o guvernare post-PSD, ne băgăm sub pat până trece furtuna și afară e soare.

Ce poate și trebuie să facă un guvern post-PSD, chiar dacă se va baza pe o majoritate fragilă, de strânsură:

-  Prin OUG sau prin asumarea răspunderii modifică punctual legea alegerilor locale, astfel încât primarii să fie aleși în două tururi. Va fi o lovitură cumplită la temelia PSD, care deschide calea destructurării acestei grupări infracționale.

-  Un ministru al Justiției dur și ferm, așa cum a fost Monica Macovei, poate reface DNA-ul și Parchetul General, numind în fruntea acestor instituții procurori duri și incoruptibili. Încă o lovitură grea pentru PSD!

Abrogă OUG 114/2018 care a blocat exploatarea gazelor din Marea Neagră și a crescut dependența de Gazprom.

- Abrogă legea recursului compensatoriu, înăsprește condițiile liberării condiționate (adică Dragnea va sta mai mult la pușcărie) și modifică legile Justiției în acord cu recomandările Comisiei de la Veneția.

Desigur, acesta este un proiect minimal, provizoriu – nu am uitat, de exemplu, de necesitatea de a anula pensiile speciale sau, dacă judecătorii de la CCR își apără bănuții, să le supraimpozităm masiv – care poate fi realizat chiar și cu o majoritate de strânsură. Unele din aceste măsuri nici măcar nu au nevoie de aprobarea Parlamentului.

Dacă însă fugim de guvernare, rămâne la putere doamna Dăncilă, iar România se va îngloda în noi datorii. PSD va avea puterea să numească, prin viitorul ministru al Justiției, șeful DNA.

Fanii Opoziției îi justifică lașitatea prin tot felul de calcule politice: acum nu e momentul, venim la Palatul Victoria după alegeri, uite ce a pățit Cioloș, Parlamentul ne va bloca. Da, într-o oarecare măsură, aceste temeri sunt corecte. Dar rostul oamenilor politici este să găsească soluții în situații complicate și să și le asume cu curaj. Măsura unui om politic se dă în momente de criză când, în loc să se gândească la viitorul său politic, se întreabă ce poate face pentru țara sa. Prea des a ratat România șansa schimbării (și, implicit, să scape definitiv de Ciuma Roșie), fiindcă cei din fruntea țării erau niște fricoși.

Țara aceasta nu mai are timp de pierdut cu lașii și blatiștii.

#NuFitiLasi