Îi cer viitorului șef al statului să se angajeze că va acționa pentru dizolvarea PSD!


Îi cer viitorului șef al statului să se angajeze că va acționa pentru dizolvarea PSD!

Sunt unul din inițiatorii demersului legal, în instanță, de scoatere a PSD și ALDE în afara legii. Din păcate, eu și toți cei care am declanșat această acțiune ne-am ciocnit de o legislație care protejează grupările infracționale camuflate în partide politice. Curtea Constituțională, dominată de oamenii infractorului Liviu Dragnea, refuză să declare neconstituțională această legislație, care blochează accesul cetățenilor la justiție.

De aceea, până la modificarea legii partidelor astfel încât orice cetățean care se simte lezat de activitatea unei formațiuni politice să poată cere desființarea acesteia, solicit candidaților la funcția de președinte al României să răspundă la următoarea întrebare:

Sunteți de acord cu scoaterea PSD în afara legii?

Iar dacă răspunsul este afirmativ, eu le cer să se angajeze că, dacă vor ajunge la Cotroceni, vor cere Procurorului General al României să declanșeze demersurile de ștergere a PSD din registrul partidelor politice. Potrivit actualelor prevederi legale, doar Ministerul Public poate cere în instanță dizolvarea unui partid.

Mă bucur că Toader Paleologu, candidatul PMP, a dat un semnal clar că PSD ar putea fi desființat: „PSD trebuie să-şi pună problema dacă vrea să mai existe ca partid. E o chestiune de to be or not to be. Eu cred că i se aplică deja prevederile din Legea partidelor politice privind desfiinţarea”. Aștept și de la ceilalți candidați care susțin că sunt în opoziție un punct de vedere.

Două probleme aș dori să punctez, pe un subiect pe care l-am mai abordat:

1. Desigur, desființarea PSD nu-i va împiedica pe liderii acestei grupări să încerce să formeze un alt partid. Personal, sper ca Justița să le respingă orice demers în acest sens. Dar, chiar dacă reușesc, ei pierd subvenții de la stat de zeci de milioane de euro, sedii și dotări care aparțin azi acestei formațiuni. Primarii aleși pe listele PSD vor deveni independenți. Desființarea vehiculului politic denumit PSD dă o lovitură cumplită Ciumei Roșii.

2. Nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de noua strategie a PSD care, după condamnarea lui Dragnea, se comportă defensiv-prudent. Vor să uităm ce rele au făcut! La fel au jucat și după drama de la Colectiv, când erau încolțiți și întreaga opinie publică se revoltase împotriva lor. I-am uitat, iar ei au renăscut.

De ce insist cu atâta forță pe acest subiect și, sistematic, scriu despre nevoia de a scoate Ciuma Roșie în afara legii? Fiindcă această boală trebuie eradicată complet, nu lăsată să hiberneze până va reizbucni din nou.

De ce le cer candidaților la președinție să se pronunțe clar pe acest subiect? Fiindcă, la fel ca și dvs., știu că mulți dintre cei care pretind că sunt în opoziție la PSD au blaturi și înțelegeri subterane. 

Vreau să văd cine spune tare și clar că susține desființarea acestei grupări infracționale, și cine mormăie în barbă scuze și explicații. 

Să tragem linia între complicii lași ai Ciumei Roșii și adevărata opoziție.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.