Imagini scandaloase: primarul Florea încalcă fără scrupule legislația electorală. Bannerele imense amplasate de pesedist prin S5, în timp ce contracandidații sunt nevoiți să pună afișe de mici dimensiuni pe panouri


Imagini scandaloase: primarul Florea încalcă fără scrupule legislația electorală. Bannerele imense amplasate de pesedist prin S5, în timp ce contracandidații sunt nevoiți să pună afișe de mici dimensiuni pe panouri

Primarul PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, care râvnește după un nou mandat, încalcă fără scrupule legislația electorală folosindu-se de instituția pe care o conduce pentru a afișa bannere imense cu așa-zisele realizări pe care le-a avut din 2016 încoace, în timp ce contracandidații săi sunt nevoiți conform legilor în vigoare să pună afișe de mici dimensiuni pe panouri. De menționat este și faptul că respectivele bannere ale primarului Florea sunt inscripționate cu inițialele numelui său, #DF, edil cunoscut drept #DoarFură. Candidatul PNL-USR-PLUS pentru Primăria Sectorului 5, Cristian Băcanu, a anunțat marți că va contesta la "Biroul Electoral al Circumscripției electorale a Sectorului 5 această încercare frauduloasă de subjugare a electoratului".

Mesajul liberalului Cristian Băcanu:

"❌Pentru a nu ieși din tiparele care-l definesc, primarul #DoarFurturi a ținut să calce încă o dată legea în picioare. Contrar legislației electorale, s-a folosit de instituția pe care încă o conduce pentru a afișa bannere cu așa zisele sale realizări peste tot în sectorul 5.

❌Acesta este modul în care sunt cheltuiți banii publici pentru campanii electorale. Acesta este respectul pe care acestă administrație îl arată cetățenilor din sectorul 5 de 4 ani încoace. Revolta și dezgustul oamenilor nu ar trebui să ne mire având în vedere că fondurile publice au fost devalizate fără a se face ceva concret pentru acest sector.

⛔Ne-am săturat de corupție, de contracte preferențiale și de cheltuirea banilor publici în scopuri personale. Este momentul ca această administrație să fie trasă la răspundere pentru incompetența cu care a tratat sectorul 5.

✅Din acest motiv, vom contesta la Biroul Electoral al Circumscripției electorale a Sectorului 5 această încercare frauduloasă de subjugare a electoratului! Legea este egală pentru toți, iar justiția va pedepsi aceste încălcări flagrante!

🔝 Pe 27 septembrie punem punct fărădelegilor săvârșite în sectorul 5!".

În același registru de campanie electorală ilegală se încadrează și cuburile luminoase cumpărate de Florea și amplasate prin Sectorul 5, căci și acestea sunt inscripționate cu inițialele numelui său. 121 de mii de lei a cheltuit pesedistul Florea pentru a achiziționa 55 de cuburi luminoase.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.