În această coșmelie are sediul firma sereistului care aduce în România milioane de teste pentru coronavirus. Pandemia de COVID-19 e un prilej minunat pentru băieții din servicii de a mai face un ban cinstit

În urma presiunilor publice tot mai apăsătoare și a spaimei care mușcă atât din opinia publică nemedicală, cât și din cadrele medicale, aflate în prima linie în lupta cu coronavirusul, o știre care anunța că autoritățile române au făcut rost de aproximativ două milioane de teste, din Coreea de Sud (țară campioană la testarea individuală), în plină criză mondială, venea să liniștească panica generalizată. Numai că lucrurile par să nu stea chiar așa cum s-a anunțat oficial.

Băieții din servicii sunt cei care au „intuit” ce urma să vină peste Europa și au comandat rapid ce știau că nu se va mai găsi odată epidemia izbucnită: kituri de testare pentru coronavirus.


Varianta Oficială. "În prezent, Compania Unifarm SA a încheiat un contract cadru cu un producător din Coreea de Sud pentru achiziția unui număr de 2. 000. 000 teste de diagnostic molecular ( Real Time PCR).

Săptămâna viitoare va fi livrată în depozitele companiei prima tranșă de 200 000 de teste.   

Menționăm că, în această perioadă, Compania Unifarm SA face în permanență demersuri de a achiziționa, de la producători autorizați din întreaga lume, teste de diagnostic, alte dispozitive, dar și medicamente necesare pentru limitarea răspândirii COVID 19, pe care le distribuie unităților sanitare sau cabinetelor medicale, pe bază de comandă", a transmis Grupul de Comunicare Strategică. Sursa: rfi.ro

Cine ar fi comandat, de fapt, kiturile de testare. Cristina Hristodorescu, administratorul companiei ieșene Praxis Medica SRL, care a semnat un contract cu un producător sud-coreean pentru a importa echipamente și kituri de testare pentru coronavirus, afirmă candid pentru G4Media.ro că a acestea au fost cumpărate până în acest moment doar de către ONGuri pentru a fi donate spitalelor și că a fost, vineri, contacată de către o persoană din Ministerul Sănătății.

 ”Încă de la începutul raspandirii virusului in Europa am rugat compania Bioneer (din Coreea de Sud – n.red.) sa rezerve 30 de echipamente pentru Romania si cat mai multe kituri de testare. Dar pentru ca in Europa si cu precadere in Italia situatia este foarte grava, productia lor a crescut si livrarea se face dupa regula primul venit, primul servit. Așa ca am vrut sa securizez aceste echipamente cu un contract ferm pentru Romania”, a mai spus reprezentanta Praxis Medica. Întrebată dacă autoritățile medicale și spitalele au cerut aceste kituri, Cristina Hristodorescu a spus că ”am fost contactați telefonic ieri (vineri – n.red.) de catre o persoana din Ministerul Sanatatii pentru o posibila achizitii de 45.000 de teste cu fonduri de la Banca Mondiala, dar doar atât. Spitalele și DSP-urile au primit oferta noastra, insa probabil inca nu s-au decis. Sincer, mi-as dori ca spitalele din Romania sa achizitioneze aceste echipamente, cu atat mai mult cu cat cererea din partea Europei este foarte mare si stocurile de reactivi se rezerva cu banii in avans la producatori. Dupa ce vor incepe testarile in numar mai mare vor fi mult mai multe cazuri declarate”. Detalii AICI

Între timp însă autoritățile au anunțat cu surle și trâmbițe că, în curând, vor putea testa tot norodul.

Firma Praxis Medica SRL aparține soților Cristina și Cristian Hristodorescu. Acesta din urmă, în vârstă de 51 de ani, este fost ofițer al SRI Iași, activând în cadrul acestei structuri până în urmă cu aproximativ 15 ani, scrie 7iasi.ro.

Societatea comercială deține mai multe laboratoare de analize medicale și s-a aflat sub contract cu Casa de Sănătate a MApN, MAI, SRI, STS, dar și a magistraților.

Tot potrivit 7iasi.ro, firma a fost înființată în anul 2002 de către Violeta Popa, o femeie care acum ar trebui să fie la vârsta de 76 de ani. În noiembrie 2006, aceasta a cedat cu titlu gratuit părțile sociale ale firmei către soții Hristodorescu. Astfel, Cristinei Hristodorescu i-au revenit 52 la sută din acțiuni, iar soțului acesteia, Cristian Hristodorescu, 48 la sută din părțile sociale.

Sediul central al firmei se află într-o casă cu un singur nivel pe o stradă cu asfalt cârpit, Strada Rufeni, din zona Țicău – Podu de Fier. Google îți dezvăluie însă că doar câteva străzi mai încolo se află o serie de instituții sanitare importante ale Iașului: Spitalul de Boli Infecțioase Sfinta Cuvioasa Paraschiva, Spitalul Clinic de Pneumologie, Spitalul Sfântul Spiridon, Spitalul Pașcanu, dar și Cimitirul Sfinții Petru și Pavel. Cum băieții deștepți din servicii se gândesc de obicei la toate, cu mult înaintea tuturor, nu ar fi exclus ca de serviciile funerare ale decedaților de Covid-19, în caz de agravare a situației din România, să se ocupe tot firmele lor.

Jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob, pe pagina sa de Facebook: „ÎN ROMÂNIA S-A OFICIALIZAT MINCIUNA DE STAT! Deci avem o companie privată din Iași aparținînd unui fost ofițer SRI, care face un miraculos contract cu o firmă sudcoreeană pentru un import masiv de teste antivirus. Când lumea începe să ridice din sprîncene, neînțelegînd de ce o face o firmuliță a băieților și nu statul român, ministerul Sănătății iese fuguța la rampă și anunță: ”Ministerul Sănătății confirmă că Unifarm SA a încheiat un contract cadru cu un producător din Coreea de Sud pentru achiziția unui număr de 2 milioane de teste de diagnostic molecular ( Real Time PCR). Săptămâna care urmează va fi livrată în depozitele companiei prima tranșă de 200 000 de teste”. Deci nu o firmă privată, Praxis Medica, ci ditamai distribuitorul Unifarm al Ministerului Sănătății. Răstimp, presa sudcoreeană are altă opinie, în care nici picior de Unifarm”. VEZI AICI

CITEȘTE ȘI: UNIFARM neagă cumpărarea testelor pentru coronavirus de la firma unui fost ofițer SRI! Dar nu sunt două milioane, ci 200.000! Cine este actualul director al companiei, despre care s-a spus, în 2015, că este „omul SRI”