În români. În români și România să credeți până la capăt


În români. În români și România să credeți până la capăt

”Ce sancțiuni trebuie luate?”, ”Ce amenzi ar fi mai bine să fie aplicate?”. Responsabilitatea e turnesolul unei societăți. Goana după sancțiuni arată neîncredere în cetățeni. Libertatea înseamnă și responsabilitate individuală. Vineri ieșim din starea de urgență. Românii s-au comportat bine în această perioadă, cu toate cu numărul amenzilor poate arăta o altă față. Totuși, cetățenii au fost mult peste clasa politică. Pentru că o țară e formată din oamenii ei, iar asta e toată puterea și frumusețea oricărei țări. Desigur că au existat derapaje, a crescut infracționalitatea, am văzut scandalagii și clanuri defilând arogant în fața forțelor de ordine. Pentru asta e nevoie de intervenții mai ferme ale forțelor de ordine, de respect pentru militari, jandarmi, polițiști. Dar în marea lor majoritate românii au respectat regulile, au fost răbdători, au fost solidari, au arătat tot ce e mai bun într-un popor în momente de criză profundă. Numai prin oamenii ei se ridică o țară.

La finalul acestei stări de urgență mă uit cu mult respect la români, dar și cu multă responsabilitate. Criza nu trebuie prelungită artificial. Era și încă mai e, pentru scurt timp, o uriașă oportunitate să reparăm ce ani buni a fost înăbușit de corupție și incompetență. Avem culoarul extraordinar al investițiilor în infrastructură, agricultură, educație, cercetare, sănătate, turism, sport, cultură, digitalizare. Avem culoarul extraordinar lăsat de suspendarea Pactului pentru Stabilitate și Creștere și putem relansa economia locală.

Cu atâtea granițe închise, am învățat din nou să ne întoarcem mai adânc la țara noastră. Pentru toți acei copii care au suferit că nu au avut cum să aibă acces la școală în toată perioada asta, pentru fiecare părinte care a suferit că nu și-a putut ajuta copilul mai mult, pentru fiecare medic curajos, pentru fiecare român, toată clasa politică poartă uriașa responsabilitate de a profita de culoarul investițiilor și de a schimba destinul unor generații.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.