În sfârșit! Ministrul Victor Costache își trimite Corpul de Control peste viesparul de la Spitalul Universitar, controlat de gașca penală Oprescu-„vrăbi” Adriana Nica


În sfârșit! Ministrul Victor Costache își trimite Corpul de Control peste viesparul de la Spitalul Universitar, controlat de gașca penală Oprescu-„vrăbi” Adriana Nica

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a decis să trimită Corpul de Control la Spitalul Universitar de Urgență din București, scrie HotNews.ro citând surse din Ministerul Sănătății. Controlul ar urma să înceapă de marți și are legătură cu câteva scandaluri de răsunet care au vizat Spitalul în ultima vreme.

Menționăm că, vreme de trei ani, cât la putere s-a aflat coaliția PSD-ALDE, deși unitatea sanitară a fost în centrul unor controverse uriașe pe fondul unui management dezastruos și autoritar, care au determinat doi asistenți medicali să intre în greva foamei, ministerul Sănătății PSD-ist a protejat și a nu a deranjat cu nimic interesele găștii  „Sorin Oprescu-Adriana Nica” (managerul SUUB și amanta lui Oprescu) despre care se spune că deține controlul acolo. Mai multe detalii despre „vrăbi” a lui Oprescu puteți citi AICI.

Motivul pentru care actuala conducere a Ministerului Sănătății a decis să trimită Corpul de Control este că aparatura de radiologie de la acest spital nu are avize de funcționare din partea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) care este obligatoriu, potrivit legii. CNCAN a fost sesizată de Daniel Simion, asistent la Spitalul Universitar și avertizor de Integritate, unul dintre cei doi greviști ai foamei din vara lui 2018.

Apoi, potrivit unor dezvăluiri de presă însoțite de imagini, din tavanul blocului operator al Spitalului Universitar, redeschis la începutul lunii decembrie după lucrări care au lucrat 13 ani, au început să cadă bucăți, la puțin peste o lună de la inaugurare.

În plus, luna trecută, Spitalul Universitar de Urgență București a fost amendat cu 20.000 de lei, după ce inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București au constatat nereguli în manipularea pacienților decedați, mai scrie hotnews.

Controlul a fost făcut după ce în spațiul public au apărut imagini cu trupul neînsuflețit al unui pacient abandonat cu orele pe scările interioare. Imaginile cu pacientul abandonat pe scări au fost publicate de deputatul USR Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.