Înainte de a se avânta spre Cotroceni, Teodorovici le pregătește un cadou subordonaților: pensii speciale pentru angajații din Finanțe!


Înainte de a se avânta spre Cotroceni, Teodorovici le pregătește un cadou subordonaților: pensii speciale pentru angajații din Finanțe!

Ministerul de Finanțe pregătește încă o categorie de pensionari speciali: angajații ministerului de Finanțe și ai structurilor subordonate.

Potrivit unor surse din acest minister, este în curs elaborarea unui proiect de lege, astfel încât aceștia să primească o pensie specială egală cu 80% din media veniturilor salariale din ultimele luni.

Textul discutat în minister este: ”(5) Prin excepţie de la dispoziţiile Legii pensiilor nr.263/2010 privind si stemul unitar de pensii publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, funcţionarii publici din Ministerului Finanţelor Publice sau Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală si unitățile fiscale subordonate sau Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice, care îndeplinesc cumulativ condiţiile de vârstă standard, stagiul minim de cotizare pentru pensionare la limita de vârstă si vechimea în cadrul Ministerului de Finanţe şi toate unităţile subdordonate (A.N.A.F., D.G.R.F.P, A.J.F.P., A.N.A.P.) de minim 14 ani, beneficiază de pensie de serviciu în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de media veniturilor brute lunare realizate, cu caracter permanent, corespunzătoare ultimelor 12 luni de activitate anterioare lunii în care se depune cererea de pensionare”.

Guvernul Dăncilă discută și o Ordonanță de Urgență prin care primarii ar primi pensii speciale.

Impactul, pentru 2019, a pensiilor speciale – care sunt de fapt o indemnizație pe viață, acordată de stat în completarea pensiei bazate pe contribuția individuală – este de circa 10 miliarde de lei.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.