Încă trei cazuri de coronavirus, confirmate oficial. Două noi județe sunt afectate


Încă trei cazuri de coronavirus, confirmate oficial. Două noi județe sunt afectate

Încă trei noi cazuri de Covid-19 au fost confirmate marți seara în județele Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara.

 Este vorba despre un bărbat de 57 ani care s-a întors în cursul zilei de ieri din Italia și se afla în carantină în Arad. De asemenea, o femeie de 26 ani din Hunedoara și un tânăr de 37 de ani care este internat în Spitalul de boli infecțioase din Reșița și este contact al unei persoane pozitive.

Bilanțul ajunge astfel la 28 de cazuri în total, în România, dintre care 5 pacienți au fost declarați vindecați și externați. Astăzi a fost ziua cu cele mai multe cazuri diagnosticate - 11, după cele 8 confirmate în București (detalii AICI). 

Pentru că numărul persoanelor infectate a trecut de 25, România trece în al doilea scenariu de răspuns la coronavirus. 

 
Scenariul 2 este o fază de transmitere sporadică în comunicate, deci suntem departe de ceea ce se întâmplă în Italia, Germania, Franța sau Spania”, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache, citat de Digi24.

Autoritățile au stabilit că primul scenariu implică între 0 și 25 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Următorul scenariu vizează îmbolnăvirea între 26 și 100 de persoane. Următorul scenariu se activează atunci când sunt între 101 și 2.000 de cazuri. Cel mai grav scenariu este cel în care vor fi confirmați peste 2.001 de bolnavi cu noul tip de virus.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.