Incompetența CRIMINALĂ a Gabrielei Firea. Comisia SECRETĂ îndopată din bani publici care ar trebui să îmbunătățească traficul în Capitală, dar NU face nimic. O serie de accidente grave ar fi putut fi evitate


Incompetența CRIMINALĂ a Gabrielei Firea. Comisia SECRETĂ îndopată din bani publici care ar trebui să îmbunătățească traficul în Capitală, dar NU face nimic. O serie de accidente grave ar fi putut fi evitate

În organigrama Primăriei Capitalei, printre multe alte sinecuri destinate camarilei bugetivore a Gabrielei Firea, se află și o așa-numită Comisie Tehnică de Circulație, structură a cărei componență este secretă și care ar trebui să găsească soluții pentru îmbunătățirea traficului din București.

Jurnalistul Virgil Burlă relatează, pe Facebook, o serie de accidente rutiere extrem de grave petrecute într-o glumă de interecție, accidente care ar fi putut fi evitate, în condiițiile în care zeci de locatari, sătui de tragediile și accidentele care se petrec sub ferestrele lor, s-au adresat în mod oficial Comisiei Tehnice de Circulație, explicând situația și propunând o serie de soluții firești, dar reprezentanții sinecurii n-au catadicsit să răspundă niciodată.

Vă prezentăm comentariile lui Virgil Burlă:

”Să vă explic de ce-mi place de Gabița Firea și de aparatul uriaș de funcționari din PMB care taie frunze la câini.

Primaria Municipiului București (PMB) are, printre altele, o Comisie Tehnică de Circulație. Comisia asta ar trebui să se plimbe toată ziua prin București și, la final de zi, să facă niște propuneri pentru a îmbunătății condițiile de trafic din Capitală.

În urmă cu vreo 7 luni, vreo 20 de naivi, adică eu și vecinii de bloc, i-am trimis o sugestie acestei Comisii, în sensul de a analiza posibilitatea ca cele 4 străzi paralele cu a noastră să fie clasificate alternativ cu sens unic, avand în vedere că mai toate mașinile sunt cu oglinzile zburate de autori necunoscuți care nu reușesc să se strecoare din cauza parcărilor inexistente.

Cu vreo trei luni înainte, alți 20 de proprietari de pe stradă au făcut același demers. Au strâns semnături și au chemat Comisia să analizeze.

Exact ca în bancul ăla prost – în care un soldat în armată era sfătuit, dacă are obiecții, să le scrie pe hârtie, scrisoarea să o pună în plic, plicul în valiză și apoi să aștepte să primească răspunsul – m-am simțit și eu alături de alți 40 de cetățeni ai Bucureștiului care așteaptă de 10 luni un răspuns de la onorabila Comisie. Nimic, niciun semn.

Comisia asta are componența secretă. Doar șefii i-am descoperit, când au semnat pentru amânarea unei ședinte: Mihai Teodorescu și Filip Atanasiu. Președinte și vicepreședinte. Anul trecut, Teodorescu a încasat, inclusiv din taxele celor 40 de semnatari naivi, un salariu de 131.000 de lei, la care se adaugă o sinecură de 21.000 de lei bonus pentru calitatea de membru CA în Compania municipală Eco Igienizarea.

Celalalt director, specialist în transportul din București, a primit de la dna Firea doar 98.000 de lei, dar a compensat cu salariul soției, angajată și ea a PMB, loc de unde ridică 103.000 de lei pe an.

Poza de mai jos este făcută acum 2 luni când un biciclist a fost spulberat într-o glumă de intersecție unde se termină strada de care am vorbit mai sus, intersecție în care nu se vede nimic din cauza mașinilor parcate claie peste grămadă.

În urma numeroaselor accidente petrecute în același loc, administrația blocului a făcut o solicitare Comisiei lui Pește să monteze niște oglinzi. De data asta a răspuns Teodorescu, dar negativ. Nu se impune montarea unei oglinzi, nu e necesar. O lună mai tarziu, un pieton era cules de pe jos de medici, lovit de o mașina care a intrat în intersecție ‹în orb›.

Doamna Firea, domnul Teodorescu, domnul Atanasiu, abia aștept ziua de luni să vă văd duși unde a înțărcat Mutu iapa, incompetenți ce sunteți!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.