Inconștiență totală în vreme de criză! Un preot cheamă "măcar 100" de enoriași la fiecare biserică din România

Preotul Ioan Arion a dovedit o inconștiență crasă sâmbătă seară după anunțul autoritățior privind noile restricții impuse din cauza epidemiei de coronavirus. 

Concret, preotul a scris inițial într-o postare pe Facebook ca minim 100 de persoane să se prezinte duminică, 22 martie, la fiecare Biserică din România pentru Sfânta Liturghie. Amintim că ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat pe 17 martie că se interzic organizarea și desfășurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane în spații deschise.

Ulterior, preotul a revenit cu o altă postare în care a transmis să se prezinte maximum 100 de persoane la Sfânta Liturghie din data de 22 martie. 

Vedeți imagini cu postările preotului:

Reiterăm că ministrul de Interne, Marcel Vela, a emis sâmbătă seară o Ordonanță militară prin care sunt luate mai multe măsuri. Una dintre ele se referă și la interzicerea accesului persoanelor în biserici. Slujbele pot fi transmise la tv sau online.

Vela: "Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești / religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online".

Măsura intră în vigoare de duminică, de la ora 22:00.

Astfel, în timp ce experții și autoritățile avertizează că ne confruntăm cu răspândirea la nivel comunitar a noului coronavirus, chiar dacă nu e una extinsă conform declarației ministrului de Interne, preotul i-a chemat pe enoriași cu prețul de a le pune sănătatea în pericol

În urma unor reacții vehemente din partea românilor față de inconștiența de care a dat dovadă, preotul a șters postările de pe Facebook.