Inconștiență totală în vreme de criză! Un preot cheamă "măcar 100" de enoriași la fiecare biserică din România


Inconștiență totală în vreme de criză! Un preot cheamă "măcar 100" de enoriași la fiecare biserică din România

Preotul Ioan Arion a dovedit o inconștiență crasă sâmbătă seară după anunțul autoritățior privind noile restricții impuse din cauza epidemiei de coronavirus. 

Concret, preotul a scris inițial într-o postare pe Facebook ca minim 100 de persoane să se prezinte duminică, 22 martie, la fiecare Biserică din România pentru Sfânta Liturghie. Amintim că ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat pe 17 martie că se interzic organizarea și desfășurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane în spații deschise.

Ulterior, preotul a revenit cu o altă postare în care a transmis să se prezinte maximum 100 de persoane la Sfânta Liturghie din data de 22 martie. 

Vedeți imagini cu postările preotului:

Reiterăm că ministrul de Interne, Marcel Vela, a emis sâmbătă seară o Ordonanță militară prin care sunt luate mai multe măsuri. Una dintre ele se referă și la interzicerea accesului persoanelor în biserici. Slujbele pot fi transmise la tv sau online.

Vela: "Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești / religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online".

Măsura intră în vigoare de duminică, de la ora 22:00.

Astfel, în timp ce experții și autoritățile avertizează că ne confruntăm cu răspândirea la nivel comunitar a noului coronavirus, chiar dacă nu e una extinsă conform declarației ministrului de Interne, preotul i-a chemat pe enoriași cu prețul de a le pune sănătatea în pericol

În urma unor reacții vehemente din partea românilor față de inconștiența de care a dat dovadă, preotul a șters postările de pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.