Incredibil! „Adevărul despre Dan Barna” promis de Rise Project duce și către valiza Teldrum


Incredibil! „Adevărul despre Dan Barna” promis de Rise Project duce și către valiza Teldrum

Siteul de investigații Rise Project a postat, luni seară, pe pagina sa de Facebook un scurt anunț „Adevărul despre Dan Barna”, fără explicații sau indicii suplimentare, situație care i-a făcut pe mulți să speculeze că ar fi vorba despre o anchetă „rea” pentru candidatul USR la Cotroceni. Adversarii au jubilat. Susținătorii s-au întristat și chiar înfuriat, unii mai răutăcioși punând la îndoiala buna credință jurnalistică a siteului și chestionând repetat asupra valizei Teldrum rămase în codă de pește, după părerea multora exprimată subit pe pagina Rise.

Unde e valiza, Rise? Comentarii de pe pagina de Facebook

Dragoș Miholcă: Cu valiza aia ce se mai aude? V a cumparat o careva?

Geo Radu:  Un santaj ordinar. Deja se discuta sa intre si USR la guvernare. Daca e sa fie de cacat sa fie manjiti toti.
Cat despre anchetele lor: fotografii cu o Casa in Brazilia prezumata a fi a lui Dragnea, dar nu au produs nici un document Valabil pentru asta. Anchetatori Ce mai...

Marius Gabriel Patu: Rusine sa va fie panaramelor,ati ajuns de kakat, de valiza lui Dragnea ati uitat?de ce nu faceti ma dezvaluiri despre panaramele astea care participa la alegeri cu semnaturi false si care sunt excroci si impostori ca Cumpanasu, ca Diaconu, ca Paletologu care cara servieta lui Udrea si era sluga lui Petrov,de Viorica tuta planetei,de Cataracta,? De Barna v-ati gasit voi pt ca are sanse la turul 2?

Aurelia Marcu:  Se mai prăbușeste un mit ?! Totusi, cu valiza aceea cu documente privindu-l pe locatarul rahovean, ce se mai aude?! Ne-ati lasat in beznă..

„Ar trebui să fie o onoare pentru Dan Barna faptul că se ocupă Rise Project de el”

Claudia Pîrvoiu de la Hotnews sare în apărarea colegilor de la Rise și îi mustră aspru pe „barniști”: „Rise Project anunță că în curând va arata adevarul despre Dan Barna. Fără să știe despre ce e vorba, sute de susținători fanatici ai USR au început să atace, ca la semn, Rise Project. Cred ca niciodată nu a fost atacată în halul ăsta publicația, nici macar de fanii PSD atunci când veneau cu dezvăluiri despre vreun pesedist. Sefii USR chiar nu au nicio problemă cu asemenea reacții halucinante ale membrilor sau simpatizanților săi? Nu pot transmite mesaje care sa-i calmeze? Acest linsaj are doar rol de a intimida jurnaliștii de la Rise Project.”

Și Carmen Dumitrescu, colega noastră de la Podul și Liber în Teleorman, care a contribuit adesea cu informații importante la multe investigații din presa centrală despre Dragnea/Tel Drum, exprimă un punct de vedere despre Barna-Rise: „Părerea mea e că ar trebui să fie o onoare pentru Dan Barna faptul că se ocupă Rise Project de el... Așa că, sinceră să fiu, nu înțeleg atitudinea refractară a fanilor politicianului, încă dinaintea publicării investigației.”

Barna habar n-are despre ce ar putea fi vorba, dar își asumă

„Am avut săptămâna trecută un interviu cu cei de la Rise. Am înţeles că au investigat proiecte pe care le-am desfăşurat în perioada anterioară intrării în politică, când eram antreprenor şi consultant în domeniul fondurilor europene. Rise s-a concentrat pe câteva întreprinderi care nu au rezistat după perioada de sustenabilitate a proiectelor cu finanţare europeană. E un risc inerent şi asumat în astfel de cazuri, mai ales într-o etapă de pionierat”, afirmă Dan Barna.

El relatează că le-a răspuns deschis şi onest la toate întrebările. „Îl consider un exerciţiu de transparenţă şi normalitate într-o campanie electorală. Nu am nimic de ascuns. Am lucrat 10 ani în fonduri europene şi am construit una dintre cele mai de succes companii în domeniu. Am contribuit la reuşita a zeci de proiecte. Am ajutat autorităţi publice, ONG-uri şi companii care au avut nevoie de fonduri. Mii de oameni au lucrat în aceste proiecte. Am fost pasionat de munca mea şi sunt mândru de ceea ce am reuşit să fac, a fost o experienţă extraordinară”, mai spune liderul USR.

SURSA FOTO: Rise Project/Facebook

DESPRE conținutul VALIZEI puteți citi AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.