„Obscenitatea opțiunii” de la Sectorul 5! Penalul Piedone, condamnat la 8,6 ani de închisoare, a câștigat alegerile la distanță de trei procente de următorul clasat!


„Obscenitatea opțiunii” de la Sectorul 5! Penalul Piedone, condamnat la 8,6 ani de închisoare, a câștigat alegerile la distanță de trei procente de următorul clasat!

Numărătoarea parțială a voturilor din Sectorul 5 al Capitalei l-ar da câștigător al alegerilor pentru funcția de primar pe Cristian Popescu Piedone, candidat din partea Partidului Puterii Umaniste, care avea, luni dimineață, un avans de trei procente față de următorul clasat. Astfel, Piedone ar fi obținut 26,05% din voturile cetățenilor, urmat de Daniel Florea (PSD), cu 23,57%. Candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, avocatul Cristian Băcanu, ar fi obținut 23,5%, iar Marian Vanghelie, 11%.

Fost primar al Sectorului 4, condamnat în primă instanță la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv, Piedone și-a clamat victoria pe Facebook, luni dis-de-dimineață: "Dragi prieteni, adevărul a învins! Dreptatea a învins! Noi am învins! Împreună! În timp ce restul candidaților au avut în spate partide care au investit sume uriașe în campaniile electorale, eu v-am avut pe voi, locuitorii Sectorului 5! Cel mai important aliat! Singurul aliat care contează! Pentru voi m-am înscris în această cursa, pentru copiii voștri și pentru sectorul acesta care merită să iasă la lumina!".

"Cei care au votat pe Piedone la sectorul 5 au reconfirmat că victimele de la "Colectiv"sunt uitate: obscenitatea optiunii compatrioților noștri", a scris pe Facebook, ca reacția la cele întâmplate în Sectorul 5, Ioan Stanomir, profesor de drept constituțional la Facultatea de Științe Politice a Universității București.

Candidatul PNL, susținut și de USR PLUS, a scris și el pe pagina sa de Facebook despre victoria lui Piedone: „Cetățenii din Sectorul 5 au ales altfel. După finalizarea numărătorii paralele, noul primar al sectorului este Piedone. Le mulțumesc tuturor celor care m-au votat şi care au avut încredere în mine. Le mulțumesc colegilor din PNL care au muncit foarte mult pentru pregătirea acestor alegeri.”

Cristian Popescu Piedone, 57 de ani, se afla la conducerea Sectorului 4 (din 2008) când s-a întâmplat nenorocirea din Colectiv, pe 30 octombrie 2015. El și-a dat demisia 5 zile mai târziu și, apoi, a fost trimis în judecată în dosarul referitor la incendiul din clubul bucureștean. La finalul anului trecut primea condamnarea menționată mai sus. Recent, el declara la Realitatea PLUS că cetățenii vor decide prin vot dacă este sau nu vinovat pentru tragedia de al Colectiv.

Piedone nu se află la primele legături cu sectorul 5. Este chiar locul în care și-a început cariera politică. Intrat în 1994 ca membru PSD, pe atunci PDSR, a ajuns consilier local chiar la Primăria Sectorului 5, conform ziare.com.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.