Incredibilul caz al primarului PSD „ucis” de procurorii care-l anchetau. Ce au urmărit magistrații prin „decesul” edilului


Incredibilul caz al primarului PSD „ucis” de procurorii care-l anchetau. Ce au urmărit magistrații prin „decesul” edilului

Primarul comunei Cristeşti, județul Botoșani, Ionel-Lucian Borfotină (PSD), 37 de ani, a fost declarat decedat într-o comunicare oficială a Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, semnată chiar de către prim procurorul Dorina Dragomir, scrie publicația „Botoșani necenzurat”.

Alături de secretatul comunei Cristeşti, Bogdan Peţenchea, edilul Borofotină (PSD), este cercetat penal pentru neglijenţă în serviciu, mai multe abuzuri şi falsuri într-un dosar care face obiectul unei plângeri penale formulate de o fostă angajată a Primăriei Cristeşti, concediată de primar imediat după ce acesta a ajuns pe funcţie. 

După doi ani în care a făcut mai multe plângeri civile şi penale contra celor doi, reclamanta a constatat că nu s-au făcut mulţi paşi procedurali în anchetă, astfel că a contestat modul în care s-a desfăşurat urmărirea penală.

Judecătorul care a analizat contestaţia sa i-a dat dreptate, constatând că singurele acte procedurale au fost audierea primarului şi secretarului din Cristeşti, fără administrarea altor probe.

Judecătorul a solicitat lămuriri asupra dosarului instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Răspunsul magistraților este de filmele cu Pablo Escobar care reușise să corupă toate instituțiile care l-ar fi putut încurca în activitatea sa. 

„Vă facem cunoscut că în dosarul penal nr, 4338/P/2017, având ca obiect plângerea penală formulată de B. Elena , s-a dispus la data de 30.09.2019 clasarea cauzei cu privire la infracţiunea prevăzută de art. 298 Cod Penal, întrucât a intervenit decesul făptuitorului”, a comunicat Parchetul citat de botosaninecenzurat.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.